26. kolo
02.03.2014 15:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Parma sní sen o Evropě, dnes porazila Sassuolo

Pouze jedna jediná branka rozhodla o radosti hostujících Ducali, kteří dokázali porazit nováčka US Sassuolo. Donadoniho svěřenci tedy mohou dál snít sen o kvalifikaci do evropských pohárů, neboť se přibližují milánskému Interu na páté příčce.

Ani v dalším dnešním utkání nechybělo jedno vyloučení, na své konto si jej připsal domácí útočník Domenico Berardi, který demonstroval frustraci domácího týmu. Ten totiž prohrával již od druhé minuty a navíc se obrana Parmy dokázala vždy včas zformovat. Ducali tudíž mohou dál pracovat na sérii neporazitelnosti, která z nich pomalu činí černého koně letošního ročníku.

Diváci se na Stadio Cittá di Tricolore sotva stihli usadit, když je ze sedaček znovu zvedl Marco Parolo. Alespoň ty hostující, protože již po dvou minutách se za záda brankáře Pegola trefil skvěle. Parolo využil nahrávky od rychlíka Jonathana Biabianyho a přesnou ranou k tyči poslal hosty do vedení.

Úvod jako z říše snů se Parmě povedl výborně a chyběly jen centimetry, aby se gólem na 2:0 prosadil Amauri. Jeho hlava se mihla v pokutovém území nováčka a trkla balon těsně vedle tyče. Další minuty příliš mnoho krásy nepřidaly, protože duel byl hrán pod přísným dohledem deště, takže často se kombinační hra stávala téměř nepoužitelnou. Parma se ale nespolehla jen na svou hlavní zbraň, ale využívala také rány z větší vzdálenosti. O jednu z nich, třebaže neúspěšnou, se pokusil například Amauri, jehož chuť po gólech je vidět v posledních několika utkáních.

Skvělý první poločas ze strany Ducali mohl uzavřít opět Amauri, někdejší hráč Juventusu ale těsně minul tyč Pegolovy svatyně. Také úvod druhého dějství hovořil pro Parmu a tu mohl do výraznějšího vedení poslat Walter Gargano. Sassuolo opět nezvládlo nástup a mohlo uruguayskému záložníkovi děkovat, že v dobré pozici přestřelil. Po hodině hry se na hřiště dostala zkušenost zosobněná Antoniem Floro Floresem, kterému udělala místo dravost zastoupená nevýrazným Zazou.

Ani tato změna však Sassuolu příliš štěstí nepřinesla, neboť útočil Antonio Cassano. Střelu někdejšího hráče AS Řím či Realu Madrid ale ve velké šanci zbytečně zmatkoval a míč poslal jen chabou ranou k brankáři. Naopak, do víru utkání se dostal také jinak odpočívající Mirante, jehož nejprve prověřil Gazzola, po něm si na zkušeném veteránovi vylámal zuby také obránce Paolo Cannavaro.

Mirante se pomalu stával zaměstnaným mužem, neboť obrana Parmy často chybovala. Ulevit se jí mohlo až dvacet minut před koncem, když se nechal vyloučit útočník Domenico Berardi. Nadějný hráč vstoupil na hřiště k pomoci svému týmu, ale po pouhé minutě udeřil Molinara do tváře a sudí Tagliavento jej poslal do sprchy! Na prohře Sassuola již nezměnila ani rána Floro Florese, protože Mirante dnes odvedl skvělou práci.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
hradec

US Sassuolo 1:3 Parma FC

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele