17. kolo
22.12.2013 15:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Rossi spasil Fialky, Sassuolo bez bodů

Fiorentina se se Sassuolem dlouho trápila a nemohla přijít na klíč, který by odemkl se štěstím zasahující obrannou linii nováčka. Trenér Vincenzo Montella však má ve svém kádru hvězdu, která je schopná rozhodovat zápasy. A nejlepší střelec italské Serie A se trefil i dnes...

Zejména prvních pětačtyřicet minut rozhodně nebylo oslavou kopané. Oba týmy sice vyrukovaly na svého soupeře s větším počtem ofenzivních hráčů, ale výsledky to dlouho nepřinášelo. Mezi nejnebezpečnější hráče nováčka ze Sassuola patří dlouhodobě mladík Domenico Berardi, na kterého si Fialky dávaly pozor. Stejné to bylo s dalším talentovaným útočníkem, který na dresu nosí číslo deset a příjmení Zaza. V dresu Violy se samozřejmě hlavní pozornost obránců jakéhokoli soupeře musí nutně upínat na zkušeného Pepita Rossiho. Bývalý hráč španělského Villarrealu vede tabulku střelců Serie A a o své místo nepřijde ani po tomto kole.

Do první velké šance utkání se probíjel Domenico Berardi, ale s jeho ranou v šestnáctce se brankář Neto nakonec poradil. Fiorentina jako by ani nejevila chuť nějaké body získat, protože dál pouze staticky bránila. A ani ne dobře - v další šanci se zjevil Simone Zaza, který ale hlavičkoval jen nad břevno! Dlouhé nakopávané míče ze strany Montellova výběru nevedly k žádnému ohrožení Pegolovy brány, navíc se Fiorentina nedostala ani k žádnému většímu tlaku. Až po půlhodině hry si Josip Iličić zpracoval míč, prošel s ním až k okolí šestnáctky a následnou ránu musel Pegolo likvidovat jen s velkým nasazením.

Stejně si musel počínat také brankář Neto, kterého ohrozil nebezpečným průnikem Simone Zaza. Mladý útočník s míčem u nohy proběhl až do vápna, tam obešel Stefana Saviće a nebezpečně vypálil. Neto ale zákrok zvládl a do kabin se oba týmy rozcházely za nerozhodného stavu. Od Fialek se ale rozhodně čekalo víc.

Ani prvních patnáct minut druhého poločasu obraz hry příliš nezměnilo. Kromě ofsajdového náběhu Pepita Rossiho se nejednalo o žádný větší vzruch ani před jednou bránou. To až španělský záložník Borja Valero vypálil z větší vzdálenosti a Pegolo musel opět na zem. Od té doby se Fialky ujaly ofenzivních povinností a zejména Valero měl několik dobrých šancí. Po sklepnutí Ambrosiniho a centru Rossiho ale někdejší záložník Villarrealu zamířil jen do boční sítě. Deset minut před koncem se málem Viola dočkala, ale Pepito Rossi po efektivním zpracování vypálil jen do připraveného brankáře Pegola. Ani jeho skvělé zákroky však Fialky nakonec nezastavily. Právě Rossi se pokoušel najít Pizarra, ale když byl jeho menší spoluhráč obsazen, rozhodl se zkusit štěstí. Jeho sázka vyšla, přízemní střela zapadla přesně k tyči a Viola si může odvézt tři body do Toskánska.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele