27. kolo
08.03.2014 18:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Udinese Calcio - AC Milán 1:0

Další porážku bez vstřelené branky si připisuje AC Milán. Rossoneri nestačili na domácí Udinese 1:0 a opět si komplikují boj o evropské poháry. Vítěznou branku vstřelil ve druhém poločase Antonio Di Natale.

Clarence Seedorf dal zvolenou základní jedenáctkou jasně najevo, že úterní zápas na hřišti Atlétika Madrid má větší důležitost. Jen na lavičce náhradníku nechal odpočívat Balotelliho, Kaká, Taarabta, Abateho nebo Essiena.

V první šanci zápasu se ocitnul Pereyra, sám postupoval na Abbiatiho, ale proti milánskému brankáři neuspěl. Na druhé straně se položil do centru Pazzini, ovšem netrefil branku. Hned z kraje zápasu se hrálo hodně ostře a sudí Russo musel žlutou kartou napomínat Muntariho, Fernandese a De Sciglia. Ve 32. minutě byl Milán blízko vedení. Na zadní tyči číhající Zapata nedokázal trefit odkrytou branku! Poslední slovo prvního poločasu měl Di Natale, jeho další rána skončila opět mimo tři tyče.

Hned po změně stran měl AC Milán další obrovskou příležitost. Robinho na malém vápně hlavičkoval a Scuffet v brance Udine předvedl fantastický zákrok. Po hodině hry hrubě chyboval Méxes a Di Natale měl další šanci. Zkušený útočník si s ní ale neporadil a bezbrankový stav trval i nadále.

Gólové konto zápasu zatížil až v 67. minutě kanonýr Di Natale. Udine sehrálo pohlednou akci, při které Di Natale víceméně uklízel míč do odkryté branky. Abbiati se mohl natahovat, jak chtěl, Udine vedlo na Stadio Friuli 1:0. To už byli na hřišti i Mario Balotelli a Mickael Essien. Zanedlouho se na trávníku objevil i Adel Taarabt, ale milánská ofenzíva tím příliš nepookřála. Naopak, Allan byl blízko druhé brance, k úspěchu mu scházely jen centimetry. V 78. minutě hlavičkoval sváteční zakončovatel Essien a Scuffet předvedl další dobrý zákrok.

Udine se výsledek v závěru pohlídalo a připravilo Milánu další zklamání. V letošní sezoně dokázala Guidolinova družina vyřadit Milán z italského poháru a nyní mu znovu zkomplikovala plány na evropské poháry. AC se musí rychle oklepat, už v úterý ho totiž čeká souboj Ligy mistrů na hřišti Atlétika Madrid.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
davered

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:3.....FORZA GRANDE AC Milan...

Reagovat
smazaný uživatel

0:2, snad

Reagovat
smazaný uživatel

Můžu se zeptat, proč se bere i šestí místo jako Evropská liga?

Reagovat
rel7

protože ve finále Coppa Italia bude hrát Fiorentina a Neapol, tzn. když oba finalisté mají zajištěnou LM nebo EL umístěním v lize posouvá se to na dalšího v lize (6. místo)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele