13. kolo
24.11.2013 15:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Lazio v poslední chvíli zachránilo bod

Římský celek našel cestu za záda brankáře Angela da Costy ve chvíli nejpotřebnější, protože na konečných 1:1 srovnával Lorik Cana až ve čtvrté minutě nastaveného času. Reagoval tím na vedoucí gól Roberta Soriana z úvodu druhé půle.

Premiéra trenéra Siniši Mihajloviće dopadla možná nad očekávání dobře. Úvodní zápas pod novým trenérem totiž donedávna předposlední celek Serie A zvládl a nakonec vybojoval remízu s favorizovaným Laziem Řím. Oba pánové střežící lavičky vydaly jasné pokyny a změnili základní rozestavení - například Lazio nastoupilo se třemi útočníky, v obranné linii se představila také pouze trojice hráčů. Úvodní tlak Sampdorie přinesl pouze nepřesné zakončení mladíka Pedra Obianga, kterému na druhé straně zdatně konkuroval Senad Lulić. Ani jeden z pokusů však změnu skóre neznamenal.

Útočná spolupráce dvojice Manolo Gabbiadini - Nicola Pozzi mohla slavit úspěch, ale vždy jí zabránil včasný zákrok. Nejprve míči v cestě do sítě zabránil skvělý zákrok zkušeného brankáře Federica Marchettiho, následně se aktivní útočník Gabbiadini mohl stát autorem gólové nahrávky. Nabíhajícího Pozziho však na poslední chvíli zablokoval vracející se Konko a obětavě se do jeho pokusu vložil.

Velmi zajímavou zápletku do utkání vnesl úvod druhé půle, když se již jednou napomínaný Nenad Krstičić otočil směrem Cristiana Ledesmy a před zraky sudího Orsata jej fauloval. Orsato neváhal ani vteřinu a poslal Sampdorii do početní nevýhody. Přesto nadále útočili Blucerchiati. Domácí tým mohl spasit Pawel Wszolek, ale jeho střílený centr brankář Marchetti vytáhl mimo nebezpečí. Senad Lulić hledal před bránou nabíhajícího Konka, ale jeho hlavička se mezi tři tyče zkrátka nevešla.

Po hodině hry se k zakončení dostal Brayan Perea, který nahradil mladíka Keitu Baldeho. Ani talentovaný kolumbijský útočník se však z gólu radovat nemohl. Polského záložníka Wszoleka vystřídal Roberto Soriano a byl to výběr velice vydařený: čerstvé síly využil Soriano k překvapivému vedení, když dorazil do sítě Marchettim vyraženou střelu Manola Gabbiadiniho a Janov mohl jásat!

Lazio se ale nehodlalo vzdát a v rámci zachování naděje na udržení se v kontaktu se špičkou tabulky se jalo útočit. Některá italská média navíc označila zápas za poslední šanci pro trenéra Vladimira Petkoviće, i když ze strany vedení má zatím tento trenér důvěru. Míč sice ze svých kopaček Lazio nepouštělo, ale ani vyrovnat se mu nedařilo. Minimálně ne v řádném hracím čase. Až po uplynutí tří minut z nastaveného času se dlouhý nákop dostal k nabíhajícímu Loriku Canovi, který se efektně zbavil obránce a přesnou ranou stanovil konečnou podobu výsledku!

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0 0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele