37. kolo
11.05.2014 15:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Turín FC - Parma FC 1:1

Ciro Immobile opět skóroval a i díky tomuto zásahu si Turín nechal doma alespoň bod. Domácí dlouho vedli, ale dvacet minut před koncem se prosadil Jonathan Biabiany, který stanovil konečný výsledek atraktivního utkání.

Oba celky mají za sebou poměrně úspěšnou sezonu. Oba totiž bojují o Evropskou ligu. Šestý Turín ztrácel pouhé tři body na pátý Inter Milán, což rozhodně nebyla nepřekonatelná hranice. Dnes odpoledne se však jen rozšířila, protože Parma byla velmi silným týmem. Pro oba celky se nic nemění. Parma opět potvrdila starou známou pravdu, která hovoří v její prospěch - už dvanáct let na ni Turín nevyzrál.

Aktivnějším týmem byl Turín, který dlouhodobě spoléhá především na schopnosti dvojice Alessio Cerci a Ciro Immobile. Prvně jmenovaný útočník si sbíhal na centr do pokutového území, ale před ním včas zasáhl pozorný Gobbi. Ani Immobile nechtěl zůstat pozadu a jeho ránu musel brankář Mirante vyrážet s vypětím všech sil. Jasmin Kurtić byl sice ošklivě faulován Parolem, ale rozhodl se pomstít tím lepším způsobem - jeho střelu brankář Mirante opět vyrážel až na poslední chvíli.

Emoce samozřejmě plály a vidět to bylo na důrazu v osobních soubojích. Alessio Cerci doufá v lepší angažmá a poslední dobou se mluví o možném návratu do týmu AS Řím. Možná i proto na sebe dnes odpoledne chtěl upozornit. To se mu dařilo zejména díky rychlosti a velmi dobré koncovce. Další rána na Miranteho bránu ovšem nebyla právě povedená. Přímý volný kop se snášel k Immobilemu, ale ten zatím schopnosti střelce nepotvrdil a zamířil těsně mimo tři tyče.

Mohlo by se jednat o předposlední zápas mladého střelce v Serii A, neboť eminentní zájem o hlavního kanonýra ligy má například Borussia Dortmund, která již údajně vede pokročilá jednání s oběma kluby i hráčem samotným. V další akci se opět zjevil Ciro Immobile, který se rozhodl zakončovat dokonce efektními nůžkami, ale mířil těsně mimo. Do třetice už mu to vyšlo, protože krátce před poločasovou přestávkou Mattia Cassani nešťastně nahrával na brankáře, to se mu nepovedlo a místo brankáře skončil míč u nabíhajícího Immobileho - 1:0.

O vyrovnávací gól se pokoušel Jonathan Biabiany, ale ani tomu to nešlo. Skoro symetricky s první půlí a postavou Immobileho, také Biabiany se před gólovou radostí musel třikrát teprve zastřelovat. Parma ale v tu dobu řešila jiné starosti - ostrý zákrok si totiž připsal zkušený stoper Lucarelli, který po likvidačním faulu putoval pod sprchy. Sílu současné Parmy ukázal Antonio Cassano.

Jeden z hlavních mužů Donadoniho výběru si došel pro faul v pokutovém území a sudí se rozhodl odpískat pokutový kop! Ten sice Cassano neproměnil a napálil míč do tyče, ale od ní se odrazil k volnému Jonathanovi Biabianymu, který se již nemýlil! Víc už Parma nezvládla, a to ani po vyloučení faulujícího Cira Immobileho.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

verim vo vyhru niektoreho celku, tip 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

toto bude krasna remizka a AC pojde na 6. priecku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele