21. kolo
26.01.2014 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Alessio Cerci spasil Turín, Atalanta je bez bodů

Utkání v Turíně nabídlo kromě jediného gólu také množství šancí, karetních trestů a neproměněné penalty. Tři body pro domácí zajistil Alessio Cerci a pro Turín znamenají posun na šesté místo. Tým z Bergama je dvanáctý.

Náznak atraktivity dnešního utkání byl k vidění už po čtyřech minutách, když Turín vstřelil první branku utkání. Hvězdný střelec Alessio Cerci ale tentokrát nemohl slavit, protože střílel z ofsajdu. Úvodní minuty patřily jednoznačně ofenzivnímu pojetí, protože do další šance se pomalu probíjel Livaja. Po centru Cigariniho chtěl mladý Chorvat zakončovat, ale díky pozornosti domácí obrany se ke střele nakonec nedostal.

V dalších minutách jsme byli svědky napínavých akcí spíše sporadicky, neboť jedna přihrávka za druhou se setkávala s nepochopením soupeřovy obrany. Turín dlouhodobě těží ze spolupráce Alessia Cerciho s Cirem Immobilem, ale po dvaceti minutách hry se druhý jmenovaný k zakončení nedostal. Brankář Andrea Consigli na konci první půle zasahovat nemusel, protože rána Immobileho mířila vedle.

Krátce po změně stran se Atalanta Bergamo dostala do další velké šance, protože Marko Livaja dostal šanci na samostatný únik vstříc brankáři Danielu Padellimu. Včasný zákrok vracejícího se obránce Kamila Glika mu ale překazil případnou radost. Nebyla odehrána ani hodina hry, když se v pokutovém území dostal do šance German Denis, ale ve skvělé příležitosti promáchl! Klíčový okamžik celého utkání nastal přesně po hodině hry, když brankář Andrea Consigli předvedl obranný zákrok na hraně pravidel a útočník Ciro Immobile padl k zemi. A jelikož se celá situace odehrála v pokutovém území, sudí Tagliavento se rozhodl odpískat pokutový kop. K jeho exekuci se postavil Alessio Cerci a nedal brankáři Atalanty šanci - 1:0.

Srovnat krok s Turínem se snažil především Giacomo Bonaventura, který pálil ze strany, ale brankáře Padelliho nepřekonal. V další akci Cira Immobileho zastavil opět obranný skluz soupeře, který byl klíčový. V konečné fázi zápasu byly emoce ještě více rozjitřeny, když za zákrok Brivia viděl faulující hráč druhou žlutou kartu, byl vyloučen a navíc mohla Granata zahrávat další pokutový kop. Tentokrát se k němu postavil Ciro Immobile, ale na brankáře Consigliho si podruhé nepřišel. Přesto se Toto může radovat ze zisku tří cenných bodů.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
vanGomm

Tip X

Reagovat
vanGomm

Tip X

Reagovat
vanGomm

Omluva za dvojičku

Reagovat
smazaný uživatel

1 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

No pěkně ho Consigli sestřelil...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele