16. kolo
15.12.2013 20:45 CET
4 : 2
(3:2)

Reportáž

Mazzarri padl, vítězem je Benitez

Inter Milán sice přijel pod Vesuv odpočinutý a chtivý tří bodů, ty ale nakonec zůstávají v týmu prezidenta De Laurentiise. Domácí tým přestřílel milánského soupeře poměrem 4:2, k čemuž pomohla i červená karta pro Rickyho Álvareze.

Šlágr kola mezi Neapolí a Interem Milán sliboval velice napínavou bitvu. Jedním z důvodů byla motivace obou trenérů odvděčit se současným fanouškům a porazit ty bývalé. Trenér Rafael Benitez měl na starosti milánský Inter, po oklice v Premier League nyní obýval lavičku Neapole. Opačný příběh má za sebou charismatický Walter Mazzarri, který vybudoval základy neapolského výběru a poté přesídlil pod patronát ambiciózního Interu. To mu někteří fanoušci jen těžko odpouštěli. O to větší byl jejich jásot po uplynutí očekávaného časového přídělů, protože tři body zůstaly na Stadio San Paolo.

Krátké potřesení pravicí a ještě kratší objetí, přesto z obou stratégů zářily úsměvy i vzájemné sympatie. Není divu, každý z aktérů měl za sebou výsledky a renomé evropského stratéga. Dnes večer se jejich týmy slavnostně střetly a duel to byl napínavý. Možná také proto, že Neapol vypadla z milionářské Ligy mistrů, což chtěla odčinit. Inter zase ztrácí dech, což se začíná projevovat na jeho postavení v Serii A. Po úvodních zdravicích se míče ujali hosté, kteří se díky volnému Estebanu Cambiassovi snažili vstřelit první gól. To se ale podařilo domácím. Po tlaku Nerazzurri se Partenopei dostali ke střele, když centr Lorenza Insigneho i díky sérii odrazů zužitkoval střelec Gonzalo Higuain a potvrdil svou reputaci gólového "zabijáka".

Brankář Rafael Cabral, který zaskakuje za zkušeného Španěla Reinu, se o množství nebezpečných situací starat moc nemusel, naopak Handanović musel být neustále ve střehu. S další expresní zásilkou k němu zamířil Belgičan Dries Mertens, který se však pouze zastřeloval. Po pětadvaceti minutách málem Neapol své vedení zvýšila, ale proti střele Lorenza Insigneho se postavila branková konstrukce. Také Inter se pokoušel zahrozit, ale jeho rozestavení příliš mnoho ofenzivních sil neslibovalo. Přesto se díky nahrávce záložníka Taidera dostal k zakončení Argentinec Rodrigo Palacio, který však zamířil trestuhodně vysoko.

Zvýšená iniciativa se ale Nerazzurri nakonec vyplatila, protože pár minut před koncem první půle se k míči dostal Guarín, poslal míč na Palacia, který si jej nechal záměrně utéct. Toho využil Ricky Álvarez, přihrál na Estebana Cambiassa a ten jej napálil za záda brankáře Rafaela. Maggio přišel do souboje pozdě, Inter srovnal.

Radost Interu ale velice brzy zastavil Dries Mertens, který jen o minutu později opět strhl vedení na stranu Benitezova mužstva. Nahrávku Blerima Džemailiho využil belgický univerzál parádně a přesnou střelou míč uklidil k tyči. Situace obou hráčů se prohodila o dvě minuty později, když ránu Driese Mertense vyrazil pohotový Samir Handanović jen k nohám dobíhajícího Blerima Džemailiho, který se zorientoval nejdříve a poslal míč zpět do sítě - 3:1.

Ani s tímto stavem se ale Inter nehodlal smířit, takže se jal útočit. Také nyní jeho aktivita došla zasloužené odměny. Skvělý závěr první půle totiž zakončil povedenou ranou Fredy Guarín, jeho střelu vyrazil Rafael Cabral pouze k neodbytnému Nagatomovi a ten si se zbytkem akce poradil na výbornou.

Pár minut po příchodu z kabin se Gonzalo Higuain mohl opět zapsat mezi střelce dnešního duelu, ale na poslední chvíli jej zastavil stoper Rolando. Deset minut poté se míč po trase Palacio - Nagatomo dostal až k Cabralovi, který musel ránu japonského beka vytahovat na rohový kop. Rychlý obránce často podporuje své ofenzivnější druhy ve zbrani, což dokazoval také dnes večer. Jeho další průnik do pokutového území Raul Albiol nedokázal včas zastavit a vše musel obratným zákrokem "hasit" až Cabral. A opět brazilský reprezentační brankář. Rodrigo Palacio unikl po pravé straně, nacentroval před bránu a Guarínovu radost zkazilo až rameno Rafaela, který díky němu vyrazil míč na břevno! Inter si sice za svůj nápor gól zasloužil, ale dnes se branky dočkali už jen a pouze fanoušci Partenopei.

Částečně jim k tomu dopomohlo oslabení Interu, když byl za ruku a druhou žlutou kartu předčasně vyloučen Ricky Álvarez. Inter musel dohrávat v deseti a navíc prohrával. Navíc se José Callejón postaral o to, aby to tak zůstalo. Lorenzo Insigne totiž přiběhl s míčem u nohy až na hranici vápna, jeho nahrávky před bránu si nikdo nevšímal, a tak ji mohl Callejón v poklidu dopravit do brány! Neapol se mohla radovat ještě jednou, ale po faulu na svou osobu Goran Pandev neproměnil pokutový kop! Přesto se jeho spoluhráči mohou radovat ze tří bodů, které jim zaručují tlak na AS Řím.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Votas

0:5

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

02 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2-3 pro Inter

Reagovat
smazaný uživatel

Mám dobrou náladu, tak vám dám tip na výsledek. Neapol vyhraje 4:2. Góly: Higuaín, Mertens, Džemaili, Callejón - Cambiasso, Nagatomo. Červená karta: Álvarez. Nemáte zač.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele