32. kolo
06.04.2014 12:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

SS Lazio - UC Sampdoria 2:0

Lazio se přiblížilo Evropské lize, když porazilo Sampdorii 2:0. Hostům nepomohlo ani vyloučení Biglii, po kterém hráli téměř celý druhý poločas v početní výhodě.

Olympijský stadion v Římě příliš záživnou kulisu nenabídl. Domácí fanoušci protestovali proti prezidentovi klubu Claudiu Lotitovi a nedorazili. V poněkud komorní atmosféře se zpočátku hrál opatrný fotbal, přeci jenom důležitost byla velká. Až po dvaceti minutách se v útoku předvedla Sampdoria. Na malém vápně Lazia rozpoutala pořádný závar, ze kterého ale nedokázala protlačit míč do branky. Chvíli na to vypustil pumelenici Gabbiadini, ale Berisha nakonec nemusel zasahovat. Také na druhé straně pálil mimo tři tyče Candreva, ovšem Lazio se nakonec vedoucí branky dočkalo. Na sklonku prvního poločasu si na Keitovu přihrávku naběhl Candreva a střelou na vzdálenější tyč překonal Da Costu - 1:0 pro Lazio.

Po přestávce to byla opět Sampdoria, kdo hýřil větší aktivitou. Střelecké štěstí znovu vyzkoušel Gabbiadini a Berisha předvedl dobrý zákrok. Střelu vytěsnil na rohový kop, ze kterého hosté už nic nevytěžili. V 56. minutě předvedl zbytečný zákrok na Krstičiče Biglia a sudí ho po druhé žluté kartě vyloučil. Biancocelesti si zkomplikovali zápas a ve zbytku utkání je čekal hodně náročný úkol - ubránit nájezdy Mihajlovičovy družiny.

Paradoxně se ale žádný tlak Sampdorie nekonal. Lazio se semklo a navíc čtvrthodiny před koncem přidalo druhou trefu. Senad Lulič nedal Da Costovi vůbec žádnou šanci a Lazio bylo blízko tříbodovému zisku. Janovští to ještě zkoušeli a měli šance, po sudím se dokonce dožadovali pokutového kopu, avšak neúspěšně. Když pak v nastaveném čase nevyšla ani Palombova rána, vyšli hráči Dorie naprázdno. Lazio duel vyhrálo a přiblížilo se vytoužené Evropské lize.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3-3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele