36. kolo
05.05.2014 19:00 CET
3 : 3
(1:1)

Reportáž

Římané v přestřelce remizují s Hellasem

Velmi napínavé byly poslední okamžiky atraktivního zápasu domácího Lazia Řím s Hellasem Verona. Lazio sice vedlo, ale Verona stav otočila ve svůj prospěch. Nařízená penalta ze závěru zápasu ale vše zdramatizovala a Lazio si nakonec body dělí.

Lazio srdnatě bojuje o čest i body. Před utkáním mistrovského Juventusu nabídla Serie A duel mezi domácím Laziem Řím a Hellasem Verona. Nováček ligy zažívá spíše zklamání, neboť po dobrých výkonech z podzimní části klesá tabulkou. Biancocelesti by rádi skončili šestí, ale tlak na ně vytváří úspěšné týmy jako AC Milán, Parma a Turín.

Hodně aktivním článkem sestavy trenéra Edyho Rejy byl Antonio Candreva. Jeden z aspirantů na základní sestavu Itálie na mistrovství světa v Brazílii dlouhodobě vykazuje slušnou formu a také dnes se ji rozhodl prezentovat. Po neúspěšném průniku se pokoušel zakončovat, ale ani střela mu příliš nesedla. Po faulu v blízkosti brankáře Rafaela se do míče opřel Lucas Biglia, ale ani on slavit nemohl. Klíčovou postavou Hellasu je především zkušený veterán Luca Toni, který zažívá bezmála znovuzrození. Střelecky táhne celý tým a po nahrávce Hallfredssona mohl zaznamenat další kousek do své bohaté sbírky. Nakonec však minul poloodkrytou bránu!

Skvělý pas na opačnou stranu narýsoval Ledesma, který našel nabíhajícího Konka. Ten jej však nezískal, protože jej před ním stihl zahrát Marquinho na rohový kop. Brazilský univerzál Lazio příliš v oblibě nemá, protože před přesunem do Verony působil v konkurenčním AS. Ten měl na svědomí také další zajímavou akci, konkrétně to byla střela aktivního křídla, kterou musel řešit brankář Berisha.

Jednalo se o klíčový moment, protože vzápětí Lazio poslal do vedení mladík Balde Diao Keita. Mauri našel Antonia Candrevu, který si skvěle pohrál s obranou a jemnou nahrávkou poslal míč na volnějšího Keitu. Talentovaný mladík v barvách Lazia prostřelil Rafaela a Lazio vedlo!

Hellas se ale nevzdal a dál útočil. Lazio trochu přestalo hrát a hosté toho využili. Ještě do poločasu totiž Marquinho vyslal zpoza velkého vápna přízemní střelu, která přesně zapadla k levé Berishově tyči!

Za stejného stavu oba týmy vyšly z kabin, aby se utkaly ve druhých pětačtyřiceti minutách. První k tomu měli blíže domácí hráči, kteří pod taktickými pokyny trenéra Rejy úpěnlivě dobývali bránu Rafaela. Překonat jej mohl Mauri, který se prodral k hlavičce. Rafael ale neinkasoval, protože zakončení hráče Lazia postrádalo razanci. Jen těsně vedle hlavičkoval obránce Verony Moras po centru od praporku v podání Hallfredssona. Přesto to bylo Lazio, které se ujalo vedení! Senad Lulić skvěle doběhl míč a tvrdou ranou oslavil vedoucí branku. Z ní se ale římský celek neradoval příliš dlouho. Po nahrávce od Saly totiž za obranu Lazia naběhl Juan Manuel Iturbe a ranou k tyči srovnal!

Po šancích Lazia selhal Luca Toni, který v obrovské šanci nastřelil jen brankáře Berishu. Za Veronu mohl měnit skóre také Albertazzi, ale ve výskoku minul bránu. Velkou zápletku dodala utkán až poslední desetiminutovka, když se k míči dostal Romulo a ten poslal Hallfredssonovu nahrávku do prázdné!

Ještě větší problémy pro Lazio znamenalo vyloučení Senada Luliće, který ale nebyl jediným potrestaným hráčem utkání. Pod sprchy totiž předčasně musel také Albertazzi, protože fauloval pronikajícího Miroslava Kloseho. Co víc, Biancocelesti zahrávali pokutový kop! Stefanou Mauri jej sice napoprvé neproměnil, ale míč se šťastně odrazil zpět k němu, takže Lazio v posledních minutách hry srovnalo!

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
bayern987

2:2 pokud bude hrát Klose... (jakože hrát nebude...) ale stejně 2x Toni

Reagovat
KillSwitch

otázka pre fanúšikov Lazia...fanúšikovia už začali chodiť na zápasy či ešte stále majú svoj najoblúbenejší tím za ktorý by hoc aj život položili na klobáse?

Reagovat
Pipo123

Nechodia stále, do konca sezóny na to serú, na klobáse ho nemajú, len bojkotujú kvôli Lotitovi

Reagovat
lucius6

pěkně se to rozpadá, obávám se, že tahle situace neskončí dobře....

Reagovat
smazaný uživatel

verim vo vyhru niektoreho celku, tip 3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele