27. kolo
09.03.2014 15:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Lazio padlo na domácí půdě, tři body má Atalanta

Lazio Řím nepotvrdilo ambice na návrat do pohárové Evropy, protože dnes odpoledne nezvládlo duel s Atalantou Bergamo. Římanům moc nepomohlo ani vyloučení záložníka Antonia Candrevy, který musel po hodině hry do šaten. Krátce předtím se Orobici ujali vedení.

Ti zaútočili již po třech minutách, kdy se do zakončení dostal Germán Denis. Ani největší zbraň v ofenzivní části týmu z Bergama se ale nedočkala, protože střele zkušeného útočníka scházela přesnost i razance, takže brankář Federico Marchetti se mohl v klidu soustředit na rozehrávku. Právě Candreva byl hybnou silou celého útoku Lazia, před bránu Consigliho posílal jeden centr za druhým a motal hlavy soupeřových obránců. Ještě v rámci první desetiminutovky se do zakončení málem dostal mladík Keita, jenže k němu na poslední chvíli přispěchal obránce Benalouane a míč mu čistě odebral.

I když se Lazio hodně snažilo být aktivnějším celkem a "něco vymyslet", proti dobře postavené obraně Orobici šlo těžko něco vymýšlet. Kombinace Římanům příliš nevycházely, o zakončení se mluvit ani nedá. Když už se k ráně hráči domácího celku dostali, tak se Atalanta stihla včas zformovat zpět a třeba ránu Onaziho zablokovala. Charakteristickým rysem herního projevu Orobici se staly dlouhé nákopy na nabíhajícího Germána Denise, který se však potýkal s vysokými stopery Lazia a příliš mnoho míčů přenechal jejich zarputilé bojovnosti.

Po ose Morález - Brivio - Benalouane se rýsovala další akce hostí, posledně jmenovaný se na hranici vápna dostal ke střele. Tou ale nikoho neohrozil, protože měla příliš malou rychlost a brankář Marchetti si s ní v pohodě poradil. Moralez se tedy musel pokoušet o další ránu, ale když už si těžký míč zpracoval, pečlivá obrana Lazia ale včas odebrala Moralezovi míč. Na druhé straně se do zakončení hnal Antonio Candreva, ale ani ten neměl příliš mnoho štěstí a brankář Consigli jeho pokus lapil.

Aktivní Morález byl v centru dění také o minutu později, když povedeným centrem hledal na zadní tyči nabíhajícího Stendarda. Ten se sice k hlavičce dostal, ale poslal ji o kousek vedle. Do druhé půle naskočil v dresu Biancocelesti Senad Lulić, který se ihned dostal do šance. Ani on se ale netrefil, stejně tak se vedlo jeho spoluhráči Keitovi. Z něj postupně roste výborný hráč, ale ani on není schopen nahradit odcházejícího Hernanese. Jeho ránu z pětadvaceti metrů však Andrea Consigli bez větších obtíží chytil.

Poté se zastřeloval také Candreva, ale ani tento rychlý italský reprezentant netrefil přesně prostor mezi třemi tyčemi. Naopak se Candreva a spol. museli dívat, jak brankář Marchetti loví míč ze své sítě. Střelu Bonaventury sice ještě Marchetti vyrazil, ale na dorážku Moraleze již stačit nemohl - Atalanta v Římě vedla.

Antonio Candreva se hodně snažil vymodlit si faul, ale sudí Peruzzo posoudil jeho úmysly jako pokus o simulaci, za což mu udělil žlutou kartu. A protože byla již druhá, poslal zkušeného hráče pod sprchy a Lazio muselo dohrávat v deseti. Když prohráváte na domácím hřišti před náročnými fanoušky, není to nic jednoduchého. To pocítili i hráči Lazia, které mohl ještě jednou dostat do kolen Moralez, ale napodruhé už mu jeho náběh nevyšel. V poslední fázi se již Lazio nedokázalo vzchopit a nakonec s Orobici prohrálo. Nyní je na osmé příčce a evropské poháry se mu vzdalují.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1,6- 3,6- 6.aktuální kurs jedné nejmenované sk v ČR.Docela by mě zajímalo ,kde je centrála ,která rozhoduje o tom jaké budou vypsané kursy.Ke kursu 1,6 pruměrný kurs na 2 je 4,8.Nenašel jsem sk,která by ho měla na tento zápas pod 5.Nyní k zápasu .Bergámo nevyhrálo venku od 7. kola to je 9 zápasu.Z těchto 9 zápasu byl kurs na domácí v 7 zápasech vyžší než je nyní.Přesto se nechytali.Domácí Lazio neprohrálo posledních 5 zápasu.Ve 3 zápasech byl na ně kurs 2,5 a více .Bude 1?

Reagovat
smazaný uživatel

Proč nemá EF tip na tento zápas?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele