7. kolo
06.10.2013 12:30 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Sassuolo nadále poslední - nestačilo na domácí Parmu

Ducali na svém hřišti Ennia Tardiniho uvítali poslední tým tabulky, nováčka ze Sassuola. Tomu se stále nedaří, i když jeho herní projev praxí kvalitativně stoupá. Výsledky se ale stále nedostavily a na ty další bude muset Sassuolo ještě dlouho počkat. Parma dnes v poklidu vyhrála poměrem 3:1.

V emotivně laděném utkání jsme se dočkali nejen čtyř branek, penalty a mnoha šancí. K vidění bylo také šest žlutých napomínání a především dvě karty barvy červené. Jedna z nich orámovala konec první půle a protože ji dostal brankář Antonio Mirante, podíval se mezi tři tyče také slovenský talent Pavol Bajza. A jeho debut byl nakonec úspěšný.

Úvodních patnáct minut sice mnoho akce nepřineslo, posilou pro Sassuolo bylo zranění ofenzivní domácí hvězdy Jonathana Biabianyho. Toho v sestavě nahradil defenzivněji laděný Aleandro Rosi. Parma směrem dopředu nepůsobila příliš jistým dojmem a nebýt brilantního zákroku brankáře Miranteho, mohl se Simone Missiroli radovat z krásného gólu. Místo toho ale své zkušenosti naplno prodali domácí Ducali - chybujícího Acerbiho obral o míč agilní Cassano, předložil jej před bránu volnému Palladinovi a zkušený útočník poslal domácí do vedení.

Roberto Donadoni ale s herním projevem svého týmu rozhodně spokojený být nemohl. O to hůř, když viděl, jak velké chyby dělají jeho svěřenci v obranné fázi. Po další z nich se na Miranteho řítil osamocený mladík Domenico Berardi a Mirante neviděl jinou možnost, než jej zastavit. Nedovolený zákrok i přes protesty hostí sice nejprve odpískán nebyl, ale sudí De Marco po následné poradě se svým kolegou změnil verdikt na: červená karta pro Miranteho a penalta pro hosty. Domenico Berardi se k její exekuci postavil odvážně a překonal nerozchytaného Bajzu - srovnáno.

Bez práce v úvodu zápasu nebyl ani jeho protějšek. Pegolo se musel po přesné ráně Massima Gobbiho hodně natahovat, aby ji zneškodnil. Střídající Antonio Floro Flores se pro Sassuolo mohl stát hrdinou také tentokrát, ale dnes mu štěstí nepřálo - jeho ránu zastavila tyč! Obětavý zákrok musel Walter Gargano předvést po ráně Ezequiela Schelotta, aby udržel domácí tým v naději na výhru.

Za což mu bezpochyby byli spoluhráči vděční, neboť jen dvě minuty poté se Parma i přes početní nevýhodu dostala do vedení! Po akci Cassana a jeho centru ze strany se k hlavičce v pokutovém území dostal Aleandro Rosi a rozjásal sektro domácích - 2:1.

Klíčová spolupráce zkušených Gargana s Cassanem se na tabuli skóre projevila ještě jednou - záložník centroval za obranu, kam si Antonio Cassano naběhl a přesnou ranou propálil Pegola. Stále to však nebyl konec dramatu - nejprve obrovskou šanci spálil Simone Zaza, poté dostal v rozmezí dvou minut dvě karty Francesco Magnanelli. Sassuolo kleslo do kolen, přišlo o jednoho hráče a nebylo schopno proměnit své šance.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
hradec

Parma FC 1:2 US Sassuolo

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
hradec

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele