11. kolo
02.11.2013 18:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Pogba zachránil tři body Juventusu

Hosté z Turína dlouho nemohli najít recept na pečlivou obranu Parmy, pomohlo až střídání útočné dvojice. Duo Llorente - Quagliarella mělo totiž velký podíl na vstřelené brance Paula Pogby a tím pádem může Juve dál pronásledovat vedoucí AS Řím.

Úvodních pět minut nemusel ani jeden tým čelit vážnější hrozbě soupeře, pouze brankář Gianluigi Buffon byl nucen odkopnout špatně zahranou malou domů do autu. Motivovaní domácí hráči měli ve svém středu několik bývalých opor Juventusu a mezi ně výrazně zasahoval Brazilec Amauri. Ten měl Staré dámě co dokazovat a prokázal to již po sedmi minutách. Amauri se dostal do zakončení, ale jeho ránu zkušený Buffon zkrotil. Šanci zapsat se do dějin utkání mohl maličký Sebastian Giovinco, který ale fotbalovou kvalitou rozhodně mnohé převyšuje. Jeho akci musel zastavovat až Mirante, další z těch bývalých hráčů bianconeri.

Po nepřesném centru Massima Gobbiho se do pokutového území soupeře tlačil mimo jiné Amauri, ale nakonec ani on, ani nikdo z jeho spoluhráčů na míč nedosáhl. Skvělou formu si po menších problémech u citizens užívá argentinská hvězda Carlitos Tévez, který se po patnácti minutách dostal ke střele. Mirante si však díky skvělým reflexům poradil. Svého slavnějšího spoluhráče chtěl napodobit mladý talent Paul Pogba, jehož projektil skončil těsně mimo. Silná záložní řada Staré dámy se mohla prosadit také díky Arturovi Vidalovi, po jehož povedené ráně málem zazvonila levá tyč.

Juventus toužil po vstřelení branky, protože se nechce vzdálit od prvních dvou míst. Hosté proto pokračovali ve svém náporu také po změně stran, když se ke střele dostal Francouz Pogba. Na jeho ránu odpověděl Mirante zákrokem, který poslal míč k nohám dobíhajícího Padoina. Italského záložníka však včas zablokovala pozorná domácí obrana. Tu mohl překonat Sebastian Giovinco, "Formica Atomica" však zpětnou nahrávku kolegy Téveze nevyužil.

Parma se na dostřel Buffonovy svatyně téměř nedostávala a Juventusu se jako obvykle dařilo vytvářet si solidní počet brankových příležitostí. Na rozdíl od minulého utkání je však opět nedokázala využívat ve svůj prospěch. Trenér Antonio Conte se rozhodl povolat zkušeného Andreu Pirla, aby daný stav změnil a stáhl Claudia Marchisia. Rozhodnout mohl aktivní Carlos Tévez, jehož pohyb uvnitř vápna dělal obraně ducali značné starosti. Po centru Simoneho Padoina však z první mířil jen do brankáře Miranteho.

Pevnou obranu Parmy měl prolomit vysoký Fernando Llorente, který zaujal místo unaveného Giovinca, na střídačku zamířil také Tévez. Zbrusu nová útočná dvojice v podání Llorenteho s Fabiem Quagliarellou se téměř okamžitě prosadila - druhý jmenovaný napálil míč do břevna, od něhož se odrazil k nohám pozorného Paula Pogby. Francouzský záložník už měl relativně snadnou práci a poslal Juve do vedení!

Donadoniho svěřenci sice chtěli s nepříznivým stavem něco udělat, ale chyběly jim síly i schopnosti. Snad s výjimkou Amauriho slabého zakončení se Buffon nemusel nadále rozehřívat střelami a hosté mohli z Parmy odjíždět se třemi body na kontě.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2 hlavne to čiste konto , a potom porazit real

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

parma překvapí a sebere korupčníkům body... 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

ale ved parma nehra s AC milan

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele