27. kolo
09.03.2014 15:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Rekord Parmy pokračuje, dnes padla Verona

Hellas si přijel na stadion Ennia Tardiniho pro body, aby posílil své ambice na kvalifikaci do Evropy. Těch se ale nedočkal, protože domácí hráči předvedli výborný výkon a především dvakrát překonali soupeřova brankáře. Ducali předskočili svého soka a jsou šestí.

Parma je bezesporu příjemným překvapením Serie A, což dokazuje předvedenou hrou i výsledky z ní plynoucími. V dalším utkání ji čekal konkurent v boji o poháry, neboť k Ducali zavítal veronský Hellas. Ten byl jejím nejbližším sousedem v tabulce.

Parma se může opírat o několik zajímavých osobností, které dodávají její hře na eleganci a pohlednosti. Mezi takové "znovuzrozené" hráče jistě patří někdejší velký talent italské kopané se jménem Cassano na dresu. Ten se hnal na brankáře Rafaela již po třech minutách, ale nebylo mu dopřáno dostatek klidu na zakončení.

Také Hellas se pyšní několika zkušenými hráči, kteří se na jeho soupisku dostali především proto, aby pomohli klubu z Verony k záchraně. Nakonec se však například Luca Toni rozehrál tak, že Hellas nenápadně útočí na kvalifikaci do Evropské ligy. Právě vysoký útočník se dostal do pokutového území a hlavičkoval dost nebezpečně, ale přeci jen vysoko. Po dvaceti minutách bylo gólové tabu prolomeno a postaral se o to mladý francouzský útočník Jonathan Biabiany.

Ten byl sice dlouho terčem přestupových spekulací a v průběhu posledního lednového dne postupně "přestoupil" do AC Milán, Juventusu i Interu, ale nakonec se rozhodl zůstat k dispozici pro trenéra Donadoniho. To jej mohlo těšit po dvaceti minutách, když prostřelil špatně zasahujícího brankáře Rafaela a poslal svůj celek do vedení! Tím se odehrála první dnešní chyba zkušeného brankáře hostí, bohužel pro Hellas ne jediná.

Po půlhodině hry trochu přibylo faulů, ale sudí De Marco necítil zvláštní potřebu je trestat žlutými kartami. Tempo hry opadlo a oba celky se soustředily spíše na udržení stávajícího skóre bez snahy o změnu. Až pět minut před koncem první půle jsme se dočkali další pohledné akce, na jejímž konci stál opět kanonýr Luca Toni. Z levé strany zakončoval, ale hbitý Antonio Mirante s tím počítal a ránu vyrazil. Úvod poločasu druhého již tak zajímavý nebyl, protože ani jeden z týmů se ze šaten nevrátil v tak ofenzivně laděné náladě.

A když už se zdálo, že alespoň po standardní situaci by se skóre měnit mohlo, Romulo napálil jen prvního hráče před sebou. Ani rychlé nohy talentovaného Juana Manuela Iturbeho nestačily na průnik do vápna, neboť dnes měla obrana Parmy výjimečný den a před brankáře Miranteho příliš míčů nepouštěla. Na straně Parmy se do zakončení prohnal rychlík Jonathan Biabiany, ale ani jeho schopnosti další branku v utkání nezprostředkovaly.

Utkání pomalu spělo k poklidné výhře domácích o jednu branku, ale když se obrana Hellasu nesoustředila na sto procent, přišel další zásah. V nastaveném čase druhé půle se Rafael unáhlil a předvedl velkou hrubku. Ta jej připravila o míč, naservírovala jej k nohám Antonia Cassana a "milovaný i nenáviděný" se pokusil přelobovat brankáře Verony. Míč ale nastřelil jen do břevna. To jej však mrzet nemusí - obránci Hellasu nikde, Schelotto všude. Záložník, jenž je vlastnictví Sassuola, se do prázdné brány trefil bez potíží a přiřkl výhru Parmě.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele