25. kolo
24.02.2014 19:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Ducali si s Fialkami body pouze dělí

Oslabená Fiorentina dokázala uhrát bod s domácí Parmou, z vyrovnávacího gólu se radovala až v závěrečné desetiminutovce. Ducali sice dostaly do vedení trefy Antonia Cassana a Amauriho, ale díky Cuadradově brance a srovnání Matiho Fernándeze se body dělily.

Fialky bojují o umístění v pohárech, protože současné působení v Evropské lize by pro příští rok minimálně zopakovaly či ještě zvýšily prestižnější Ligou mistrů. K tomu ale musely začít podávat dobré výkony i bez zraněného lídra Pepita Rossiho. Úvodní minuty ukázaly, že to s útokem na tři body svěřenci trenéra Vincenza Montelly myslí vážně.

Nejprve se zastřeloval Cuadrado, po něm se pokoušel zakončit také útočník Alessandro Matri. Ani rychlé nohy španělského veterána Joaquína Fialkám nepomohly, takže na řadu přišly střelecké pokusy. V další šanci ostřeloval bránu Antonia Miranteho David Pizarro, ale obránci Parmy jeho pokus srazili na rohový kop.

Po chvíli se o slovo přihlásili také domácí, jmenovitě to byl francouzský štírek Jonathan Biabiany, jehož rána těsně minula tyč Netovy brány. Ani další rána ofenzivního klenotu Parmy se neujala, ale ani to Parmu příliš mrzet nemuselo. O pouhou minutu později se totiž dostala do vedení. Postaral se o něj velezkušený Antonio Cassano, který opět prokázal svou genialitu byl přesně tam, kam směřovala nahrávka Biabianyho - 1:0.

Ani v té chvíli se ale do té doby lépe hrající Viola nevzdala a domácí ještě čekal tuhý boj. O minutu později si totiž Ducali nedali pozor a Mirante musel lovit míč ze své brány. Dostal ho tam totiž hbitý Juan Cuadrado, který si naběhl na centr z pravé strany a míč dopravil do sítě!

Úvod druhého poločasu se opět nesl ve znamení aktivity, tentokrát bylo tím šťastnějším mužstvem to domácí. Biabiany si krátce po změně stran narazil míč se spoluhráčem a v pokutovém území upadl. Sudí Gervasoni posoudil nastalou situaci jako nedovolenou a nechal Brazilce Amauriho, aby se postavil k zahrávání pokutového kopu! S jeho exekucí si Amauri vůbec nedělal hlavu a poslal Neta na druhou stranu brány.

Další velká komplikace se udála krátce poté, protože obránce Mobido Diakité viděl za svůj faul druhou žlutou, logicky tedy červenou kartu. Nejenže Fialky musely dotahovat ztrátu, ale musely to zvládnout v početní nevýhodě. A nemusel to být konec pohrom pro hosty. Mattia Cassani sice ještě svůj průnik do vápna neproměnil, ale Brazilec Amauri si asi doteď bude sypat popel na hlavu - na kopačce měl totiž další branku, ale trestuhodně napálil jen ležícího Neta!

Logicky tedy musel přijít trest. Po faulu na Cuadrada se totiž k zahrávání standardní situace postavil někdejší talent chilského fotbalu Matías Fernández, který udělal pár kroků a po pouhých šesti minutách na hrací ploše srovnal krásnou ranou z dvaceti metrů! Na výsledku již nic nezměnila ani šance střídajícího Palladina a červené karty pro "rváče" Valera s Munarim.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
hradec

Parma FC 2:2 ACF Fiorentina

Reagovat
smazaný uživatel

X2 0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele