14. kolo
01.12.2013 18:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Lídr potvrdil roli favorita i proti Zebrám

Juventus na domácím hřišti porazil Zebry z Udinese, drama to ovšem bylo až do záveřečných vteřin. Právě v nastaveném čase druhé půle totiž rozhodl hlavičkující Fernando Llorente. Díky těmto třem bodům a remíze AS Řím tak Stará dáma odskakuje Římanům na rozdíl tří bodů.

Již od úvodních minut bylo jasné, že Juventus Stadium v Turíně bude dějištěm skvělého utkání. Oba celky vyznávají vesměs ofenzivní styl fotbalu, navíc měly oba velkou motivaci. Bianconeri se v případě výhry mohli těšit z tříbodového náskoku na druhý AS Řím, Udinese by s dalšími třemi body na kontě mohlo překročit polovinu tabulky směrem vzhůru. Už po osmi minutách se v dobré šanci ocitl malý argentinský útočník Carlos Tévez, jeho střelu ale brankář Željko Brkić bez větších problémů chytil. Na druhé straně rozehrál první rohový kop Udinese kapitán Antonio Di Natale, ale žádný z jeho spoluhráčů se do zakončení nedostal.

Na utkání se Zebrami nejspíš Andrea Pirlo nebude vzpomínat v nejlepším - po čtrnácti minutách totiž musel své místo přenechat Paulu Pogbovi kvůli zranění. Tlak Juventusu narůstal s každou minutou, což demonstroval Carlos Tévez. Ten sice dostal výbornou přihrávku od útočného kolegy Fernanda Llorenteho, ale stoper Danilo včas zakročil. Po půlhodině hry se do vedení mohli dotat hosté, když Antonio Di Natale skvělým lobem překonal Gianluigiho Buffona. Svého brankáře ale na brankové čáře zastoupil vracející se Leonardo Bonucci. Celek Antonia Conteho si uvědomil možné riziko bezgólového stavu a jal se útočit.

V šanci se objevil znovu rychlý Carlos Tévez, ale byl nucen svést další souboj s Danilem. Po teči hostujícího obránce míč zamířil těsně mimo. Do konce první půle jsme se dočkali pouze několika žlutých karet. Přesto se úvodní dějství určitě nedá označit za nezáživné. Úvod druhého poločasu opět vyšel lépe Staré dámě. Zakončení Fernanda Llorenteho na přední tyči sice pomalu směřovalo za čáru, v poslední chvíli ale situaci zachránil Domizzi. Ani rohový kop Carlose Téveze za zády brankáře Brkiće neskončil. Jeho protějšek mezi třemi tyčemi Juventusu Buffon měl také plné ruce práce, když se k dorážce Fernandesovy rány dostal Di Natale. Z bezprostřední blízkosti však výtečně zasahujícího veterána nepřekonal.

Po několika minutách, které se odehrávaly převážně kolem půlícího kruhu, se do velké šance dostal Lazzari. Záložník Zeber využil velké chyby Bonucciho a nahrávky svého kapitána Di Nataleho k zajímavé střele. Gianluigi Buffon však míč vyslaný z hranice šestnáctky vyrazil. Do ofenzivní hry Bianconeri se zapojil také Paolo De Ceglie, jehož technická střela prolétla těsně nad břevnem. Velké šance se Juventus dočkal patnáct minut před koncem utkání, když razantní střelu Artura Vidala Brkić vyrazil jen díky skvělému zákroku.

Tlak Juventusu se stával neúnosným, takže Zebrám dala denfezívní činnost více práce. Z volného přímého kopu se málem trefil Carlos Tévez, ránu střídajícího Fabio Quagliarelly vyrazil gólman Udinese fantastickým zákrokem. Minutu před koncem utkání za svého brankáře zaskočil opět Danilo. Ani skvělá obranná linie Udinese však nevydržela. Minutu po vypršení regulérní hrací doby ji totiž po centru Stephana Lichtsteinera překonal hlavičkující Fernando Llorente. Vysoký Španěl rozhodl o třech bodech pro Starou dámu, díky kterým se turínský tým osamostatnil na čele tabulky. Parta trenéra Francesca Guidolina sídlí na průběžné třinácté příčce.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

4:0 JUVE nedostane gol !!!

Reagovat
smazaný uživatel

1 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Airus

Nando!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tomuhle se říká šťastně vyhranej tiket....poslední 3 zápasy (Cagliari - Sassuolo 10, Atalanta - AS Řím 02 a Juventus - Udinese 1)...docela jsem u tohohle zápasu nervoval v druhé půli...takže tleskám Buffonovi a Llorentemu za to že mi přinesly pár kaček do prasátka

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
klvana

i

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele