20. kolo
18.01.2014 20:45 CET
4 : 2
(3:1)

Reportáž

Stará dáma opět vítězí, dnes padla Doria

Juventus vyslal do Říma i Neapole jasnou zprávu - k titulu nehodlá Stará dáma pouze kráčet, ale naopak chce spolu s dalším Scudettem přinášet do Turína také atraktivní fotbal. I to jsme dnes večer mohli vyčíst z napínavého utkání mezi Bianconeri a janovskými Blucerchiati.

Ani inkasování dvou branek Juventus nezlomilo. Conteho tým naopak prolomil smůlu zvanou Sampdoria, protože v posledních sezonách nepatřili Blucerchiati k právě oblíbeným soupeřům turínského velkoklubu. To je dnes již minulostí. Navíc se Juventusu podařilo protáhnout úchvatnou sérii neporazitelnosti na číslo dvanáct. Dnešní večer se povedl zejména chilskému záložníkovi Arturu Vidalovi, který se stal autorem dvou branek. K němu se za Juve připojili ještě Fernando Llorente a Paul Pogba. Chvíle napětí na Juventus Stadium přinesl vlastní gól Barzagliho a zásah Manola Gabbiadiniho.

V dresu Bianconeri se na hřiště nedostali Andrea Pirlo a Leonardo Bonucci, kteří jsou jako důležití hráči šetřeni na klíčový a prestižní pohárový duel s AS Řím. Přesto jejich absence nebyla nijak znatelná, zvláště záložní řadě se dnes dařilo. Kvalitě utkání samozřejmě ubíral prudký déšť, který znemožňoval rychlejší kombinace. Například Kwadwo Asamoah se proto rozhodl přímo střílet. Aktivitu Juventusu demonstroval také Carlos Tévez, který si pohrál se dvěma protihráči a následně vypálil. Z gólu se ale neradoval, a to ani Paul Pogba po něm. Tak se z Pogby stal nahrávač. Francouzský talent našel Artura Vidala, který překonal nejen ofsajdovou past, ale také brankáře Da Costu - 1:0 pro Juve. Doria se sice pokoušela dostat zpátky do rytmu utkání, ale hostům radost nepřinesla ani rána Manola Gabbiadiniho a zakončení Daniela Gastaldella.

O chvíli později se Juventus dostal do dvoubrankového vedení, protože po ráně Asamoaha a rohovém kopu se k hlavičce dostal vysoký Španěl Fernando Llorente a vstřelil svou osmou ligovou branku!

Také další trefu v utkání si na své konto připsal hráč Juventusu, i když se pravděpodobně nejednalo o ideální stranu hřiště. Do vlastní brány si totiž nasměroval centrovaný míč zkušený obránce Andrea Barzagli, který se snažil zachytit nahrávku od Gabbiadiniho. To se mu však nepovedlo ideálně, Buffon byl bez šance. Odpověď Bianconeri však byla velmi rychlá. Pád Artura Vidala v pokutovém území Dorie ocenil sudí Gervasoni žlutou kartou pro Reginiho a navíc nařízenou penaltou. Hozenou rukavici zvedl záložník Arturo Vidal a přesnou ranou vstřelil svůj dnes již druhý gól!

Úvodní desetiminutovka druhého dějství jako by dávala zapomenout na gólové hody z prvního poločasu, neboť další velké akce jsme se dočkali až po více než hodině hry. Na svědomí ji měl hrot Éder, který nevstřelil gól jen díky skvělému reflexivnímu zákroku zkušené legendy Buffona. Vidala mohl napodobit také Llorente, který po Asamoahově nahrávce běžel sám na Da Costu, ale jeho zakončení již tak výtečné nebylo. Rušno bylo na opačné straně, protože dvacet minut před koncem se na listinu střelců zapsal také Manolo Gabbiadini. V pokutovém území dostal tento střelec až příliš mnoho prostoru a jeho přesná rána skončila za Buffonovými zády.

Opět se Juventus snažil o rychlou odpověď, ale tentokrát se rána Paula Pogby do brány nevešla. Na druhé straně mohl Turín utišit Gabbiadini, který ale další branku také nepřidal. Šťastnější byl ze zmiňované dvojice Francouz Pogba, který potvrdil pravačku o síle dynamitu a po nahrávce Angela Ogbonny zamířil přesně! Mašina v záložní řadě Staré dámy se málem prosadila ještě jednou, ale vybídku střídajícího Pelusa už nenasměrovala přesně. Mrzet to ale Turín nemusí, neboť náskok na druhé AS zůstal nezměněn.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

5:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Hector17

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

United by prý chtěli zpátky Pogbu? No nevím, udělal si jméno v Juve, tak ho tam může proslavit co se dá...v Manchesteru už by to asi nebylo to pravé...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele