4. kolo
22.09.2013 15:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Juve otočilo vývoj utkání a zvítězilo

Hellas Verona se sice překvapivě dostal do vedení, Juventus Stadium ale nakonec nevyloupil. Na úvodní ránu Fabrizia Cacciatoreho totiž ještě v rámci první půle dokázali zareagovat Carlos Tévez a především o pět minut později také do té chvíle opomíjený Fernando Llorente.

Možná to už není stejný Juventus, který v minulé sezoně "válcoval" všechny ostatní soupeře bez ohledu na jejich kuráž či statistiky. Možná už Staré dámě dochází dech. Přesto ale stále vítězí a jsou to právě výsledky, které se ve fotbale počítají. Předváděná hra zatím rozhodně fanoušky optimismem nenaplňuje, množí se navíc nespokojené hlasy ohledně některých postupů a střídání pod taktovkou trenéra Conteho. I nadále ale Juventus boduje a je hlavním favoritem na Scudetto. Jeho nedokonalost mu dnes odpoledne připomněla Verona.

Nováček soutěže umí překvapovat velké týmy, což díky skvělému Tonimu ukázal například hned v úvodním duelu s AC Milán. Dnes začal podobně nebojácně, na všechny tři body to ale nestačilo. Kvůli ztrátě koncentrace dokonce ještě v rámci první půle přišli hosté o všechny tři body, za což si zaslouží poděkování především znovuzrozený Carlos Tévez. Právě jeho branka velice pomohla celému stroji k úspěšnému ovládnutí zápasu.

První desetiminutovka příliš pohledného fotbalu nenabídla, souboje o míč se odehrávaly především kolem středového kruhu. Po čtvrthodině hry se ale hostující Daniele Cacia dostal k míči, ve vápně soupeře se s ním otočil a do jeho projektilu musel zasáhnout až obětavý Andrea Barzagli. Brankář Rafael přesto musel krátce na to zasahovat, protože po Pogbově centru se do slibné situace dostal Arturo Vidal. Chilský záložník ale hlavičkoval jen do míst, kde stál připravený brankář hostí.

Argentinská hvězda Carlose Téveze zářila nad Manchesterem, září také nad Turínem. Právě klíčové branky Téveze zachraňují Juve v důležitých momentech, což Argentinec skoro potvrdil také po akci přes Mattea Bianchettiho. Napotřetí už jsme se branky dočkali, i když zřejmě nepadla do brány, v níž ji většina fanoušků očekávala. Po rohovém kopu se přes hlavičkujícího Vangelise Morase dostal míč až ke zcela volnému Fabriziu Cacciatoremu, který poslal hosty do vedení!

Juve mělo také trochu smůly, když právě střelec úvodní branky vyrazil přímo z brankové čáry ránu Paula Pogby. O chvíli později se však trpělivá Stará dáma dočkala. Carlos Tévez dostal v pokutovém území malý kousek prostoru a z úhlu překonal Rafaela!

Ještě do poločasu se domácí tribuny mohly radovat. A podobně hlasitě se radoval také šťastný střelec Fernando Llorente. Španělskému útočníkovi se příliš nedaří, přesto na něj trenér Conte dnes ukázal. A Llorente se mu odvděčil tím nejlepším způsobem - Arturo Vidal našel Llorenteho hlavu a pro bývalého baskického Lva neznamenalo zakončení větší problém - 2:1.

Nutno podotknout, že ve druhém dějství již šancí rapidně ubylo. Juventus se spokojil s těsným náskokem a za zmínku stojí snad jen Pirlův centr z přímého kopu, který musel Rafael s vypětím všech sil likvidovat. Ke konci zápasu se Bianconeri dostávali čím dál častěji do zakončení a držel míč na svých kopačkách. Střídající Černohorec Mirko Vučinić vnesl do utkání nový vítr, úspěšný ale nebyl. Naopak se do zajímavého projektilu položil Mauricio Isla, což pro Rafaela nebylo snadné. Skvělou šanci si díky navrátilci Marchisiovi vypracoval také maličký Seba Giovinco, který upadl v pokutovém území a jen verdikt sudího Bergonziho zastavil rodící se radost domácích fanoušků. Juventus pokračoval a aktivní střelecké účasti, branku se mu už ale dát nepodařilo.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
tlaci

poslední zápas, snad ty tři góly padnou

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/x150l9v_juventus-verona-2-1-claudio-zuliani_sport#from=embediframe

No bylo to od Cacciatoreho naivní myslet si, že by jeho gól mohl znamenat vítězství nad Juventusem

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele