34. kolo
19.04.2014 18:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Pogba spasil Juventus, Stará dáma kráčí ke Scudettu

Turínský Juventus je stále blíže ke Scudettu, protože dnes navečer se mu povedlo porazit Bolognu. Ta se překvapivě dobře bránila a utkání musela rozhodnout jediná branka. Tu vstřelili domácí, když nádhernou ranou zajistil tři body Juventusu Francouz Paul Pogba.

V útoku Juventusu dostal šanci Sebastian Giovinco, který zaujal místo Carlose Téveze. Maličký Ital tvořil údernou jednotku se španělským hrotem Fernandem Llorentem. Trenér Antonio Conte dal od začátku utkání Ogbonnovi a Islovi. Bologna bojuje o záchranu a trápí ji především útočná fáze. O ni se dnes starali útoční Ibson a Cristaldo.

Domácí Juventus se objevil v první velké šanci už po pěti minutách hry. Fernando Llorente uvolnil v šestnáctce snadnou přihrávkou Paula Pogbu, který vypálil k pravé tyči. Brankář Gianluca Curci ale včas skočil do těchto míst a ránu francouzského mladíka skvěle vyrazil. Bologna se pokoušela prosadit po pravé straně, ale domácí tým výborně napadal soupeřovu rozehrávku a Sebastian Giovinco se s míčem řítil sám na brankáře Curciho. V rozhodující chvíli mu ale míč odskočil od kopaček.

Juventus spoléhá na technické schopnosti Andrey Pirla, který výborně rozehrál rohový kop. K míči se dostal vysoký záložník Paul Pogba a jeho hlavička zamířila těsně nad břevno. Ke gólu nevedla ani následující spolupráce mezi zmiňovaným Pogbou chilským univerzálem Islou. Bologna nestíhala bránit postupy Juventusu a přes Sörensena se málem prosadil vysoký Fernando Llorente. Nakonec mu ale byl pískán nedovolený zákrok. Llorente byl ale velmi aktivní a nebýt brankáře Curciho, Sebastian Giovinco by zakončoval do prázdné brány.

Záložní řada Juventusu čítá nejedno slavné jméno. Mezi nimi také Claudia Marchisia. Italský reprezentant se pokusil v šestnáctce míč patičkou, ale Gianluca Curci vytáhl fantastický zákrok a míč mířící k tyči vyrazil. Hrozila také Bologna a brankář Gianluigi Buffon si musel hodně oddechnout po tvrdé ráně Lazarose Christodoulopoulose. Králem dnešního brankářského duelu byl ale jasně Gianluca Curci. Ten vyrazil střelu Llorenteho a v závěru první půle skvěle vyběhl také proti útočícímu Giovincovi. Ten z ostrého úhlu ještě vracel centrem míč před bránu, ale dobíhajícímu Llorentemu chybělo několik kroků.

Fernando Llorente se pár minut po návratu ze šaten složil k zemi, ale sudí Giacomelli byl neoblomný a jeho pokus odmítl uznat jako faul. O schopnostech záložníka Pirla netřeba se šířeji rozepisovat, to jméno je téměř symbolem vybrané míčové techniky a skvělé exekuce volných přímých kopů. Další z těch úspěšných si na své konto mohl Pirlo připsat deset minut po změně stran, ale jeho projektil nakonec minul břevno brankáře Curciho.

Tlak Juventusu ale rozhodně byl znát a brzy se projevil také na tabuli se skóre. Po hodině hry totiž obranný val soupeře prolomil Francouz Paul Pogba, který se dostal k odraženému míči a na kraji pokutového území poslal míč až za Curciho záda!

Stará dáma ale nechtěla polevit ani po úspěšně vstřelené brance, takže Mauricio Isla měl možnost navýšit vedení svého týmu. Na kraji pokutového území se Isla dostal až ke střele a jeho technický pokus skoro jednoznačně mířil k tyči. Brankář Curci ale robinsonádou zachránil svůj tým od další pohromy. Skvělý zákrok si na své konto připsal také Mikael Antonsson, který na poslední chvíli zabránil ve skórování Asamoahovi. Ten úspěšně kombinoval s Giovincem, ale právě díky zásahu obránce Felsinei se z gólu neradoval.

Vadit mu to ale příliš nemuselo. Juventusu sice stále chyběla pověstná lehkost, kterou od něj experti před zápasem s trápící se Bolognou nejspíš očekávali, ale Stará dáma splnila svůj úkol a mohla slavit tři body. Ty jí posunují výrazně vpřed v boji o titul. Naopak Bologna je sedmnáctá a sestupové příčky se kvapem blíží.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

možná překvapení-remíza nebo dokonce výhra hostu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele