27. kolo
09.03.2014 12:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Lídr pojistil vedení a vyhrál nad Fialkami

Viola se s Turínem loučí bez bodů, protože Juventus byl nad její síly. Celé utkání rozhodl jedinou trefou záložník Kwadwo Asamoah, který poslal Netovým směrem těžko chytatelnou ránu. Náskok na druhé AS se tedy zvyšuje, naopak Viola opět ztrácí v boji o poháry.

Lídr Serie A se dnes v poledne utkal s ambiciózní Fiorentinou, která toužila napodobit svůj výkon z prvního vzájemného klání. V něm si se Starou dámou poradila poměrem čtyři ku dvěma, což by se zraněními pronásledovanému týmu hodilo i dnes. Historie se ale opakovat nebude. Kwadwo Asamoah se totiž mezi střelce zapsal jako jediný a Fialky nedokázaly adekvátně odpovědět. Také Fiorentina samořejmě měla své šance, ale ani Gómez s Cuadradem neskórovali.

Úvodní minuty patřily domácímu mužstvu, které za doprovodu bouřlivého povzbuzování ze strany fanoušků zkoušelo hledat nabíhající dvojici Fernando Llorente - Carlos Tévez, ale těmto atakům se hosté vždy ubránili. Vysoký Španěl si naběhl do pokutového území znovu a čekal, zda si jej spoluhráč Arturo Vidal všimne. Ten mu poslal zpětnou nahrávku, ale střela bývalého hráče Bilbaa mířila těsně vedle tyče.

Tlak Staré dámy se zvyšoval a Fiorentina často nestíhala pokrývat obě útočné věže soupeře, takže o minutu později jen sledovala, jak se Carlitos Tévez snaží o prudkou ránu. Tu poslal nakonec těsně nad břevno Netovy brány. Brazilský brankář si na nedostatek akce opravdu stěžovat nemohl, protože jeho pozornost i reflexy si posléze vynutil Kwadwo Asamoah, jehož rána musela být Netem vyražena na další rohový kop. Spolupráce Carlose Téveze s Asamoahem přinášela do obrany hostí poměrně velké zmatky, ale ani další zakončení hráčů Juve nevedlo k prvnímu gólu.

Skvělou akcí se prezentoval Paul Pogba. Vysoký záložník, po kterém pokukuje nejeden bohatý velkoklub, si míč zpracoval a švihl nohou směrem Netovy brány, ale balon prolétl nad břevnem. V počtu střel přesných a zejména těch nepřesných byli domácí jednoznačně aktivnější, naopak brankář Buffon nemusel v první půli řešit ani jednu složitou situaci. Po akci Téveze se přesto mohl radovat, neboť náběh Kwadwa Asamoaha nezaregistrovala obrany Violy včas, záložník Staré dámy se v pokutovém území uvolnil a krásnou ranou překonal Neta!

Vedení nemuselo Juventusu vydržet extra dlouho, protože jen tři minuty po návratu ze šaten se hosté dočkali srovnání. Diakité sice srovnal krok, ale kvůli ofsajdu v době Cuadradovy nahrávky jej sudí Daniele Orsato uznat nemohl. Přeci jen jsem měl dojem, že Viola vstoupila do druhého poločasu ve značně aktivnější náladě a prahla po bodech. Dominance Juventusu již nebyla tak patrná, i když domácím stačilo udržovat daný stav.

Nebýt včasného zákroku brankáře Neta, mohlo být vedení domácích ještě výraznější, ale spolupráce mezi Tévezem a Llorentem kvůli dobrému zásahu brankáře nedošla naplnění. Po hodině hry se mohl prosadit také hvězdný (a ještě donedávna zraněný) útočník Mario Gómez, ale jeho hlavička po Pasqualeho centru mířila nad bránu. Ve stejných místech skončila i rána Vargasova, kterou Buffon v poklidu hlídal. Dalších patnáct minut se tempo hry ustálilo a nedočkali jsme se ani jedné větší šance.

Tu si připravil až střídající Ryder Matos, který však odmítl srovnání a jeho hlavičku zastavila spojnice břevna a tyče! Fiorentina zaslouženě prohrála, i když její styl hry se ve druhé půli rozhodně zlepšil. Na rozjeté domácí mužstvo ale ani to nestačilo a Viola se bude obávat zápasu Interu Milán.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vendetta 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Na to aby sme porážali Juventus pravidelne, by sme museli mať po ruke iný káder...nech si majú ten titul..nateraz, všetko do času!

Zostava hore uvedená je pi*ovina roka, ak aj nie v tomto zápase, tak vo štvrtok v pohárovom bude Goméz v základnej jedenástke proti hovnám s Turína. Tip 3:1

ale v pohári...bude všetko inak

Reagovat
Pinturicchio

Hovno máš v hlavě, kašpare.

Reagovat
smazaný uživatel

A ty mezi nohama, pytlíku uhoněnej.

Reagovat
smazaný uživatel

Parma si poradila s Juventusem? To vidim tak spatne,ci co? Ne delam si srandu,zrejme chybicka

Reagovat
smazaný uživatel

Iste, po prehre nám nie je do spevu, ale.. kto sa smeje naposledy, ten sa smeje najlepšie - pohárovo - 20. marca!!! Fialky vyhrajú!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele