6. kolo
28.09.2013 18:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Mizérie Grifů pokračuje, stejně jako suverénnost Neapole

Partenopei i bez Gonzala Higuaina dokázali odpovědět na menší kritiku po nevyhraném zápase se Sassuolem. Trenér Rafael Benítez udělal změny v základní sestavy, neboť Neapol čeká ještě velmi náročný týden. Ještě před Arsenalem se Partenopei postavili domácímu Janovu...

Přestože v základní jedenáctce chyběly hvězdy typu Pabla Armera, Marka Hamšíka nebo právě zmiňovaného Argentince Higuaina, Neapol si v Janově dokázala s tamním CFC poradit. Tři body jí vystřelil zkušený makedonský útočník Goran Pandev, který skóroval hned dvakrát. Debut si navíc odbyla posila v podobě útočníka Duvána Zapaty.

První opravdové vzrušení měl na svědomí španělský strážce neapolské svatyně, který dlouhým výhozem založil protiútok Benítezových svěřenců. Ani přečíslení dva na jednoho ale nestačilo Josému Callejonovi k tomu, aby rozvlnil síť. S tím mu o pouhou minutu později musel pomoci starší kolega z ofenzivní linie. Goran Pandev stál na konci pohledné kombinace a jeho technický pokus skončil až za zády brankáře Mattiy Perina - 1:0.

Záložník Gökhan Inler je známý majitel dynamitu v obou nohách a často se stará o krásné góly z velké a ještě větší vzdálenosti. Dnes své štěstí také zkoušel, ze třiceti metrů ale neuspěl. Mrzet ho to ale nemuselo, protože jeho spoluhráči obstarali navýšení skóre jen o chvíli později. Systémem rychlých nahrávek na jeden dotek se hosté propracovali až k centru do vápna, kam si naběhl střelec první branky a z úhlu prostřelil Perina. Po pětadvaceti minutách vedla Neapol na stadionu Luigiho Ferrarise o dvě branky!

Hostující obranná řada udělala jednu chybu, když centrovaný míč propustila až na zadní tyč. Číhající obránce Alessandro Gamberini ji ale nepotrestal. První poločas uzavřel reprezentační kanonýr Alberto Gilardino, jeho hlavička ale poslala míč těsně mimo tři tyče. V modrém dresu září také mladík Lorenzo Insigne, který pomalu poutá pozornost předních evropských klubů. Dnes zkoušel své štěstí na začátku druhé půle, ale Mattia Perin byl připraven a s obtížemi jeho ránu zneškodnil.

Také do druhé části dnešní bitvy si Alberto Gilardino připravil hlavičku, stejně jako v prvním poločase ji však namířil těsně vedle Reinovy brány. Když se zkušený útočník rozhodl ze vzduchu přenést hru na zem a zakončoval střelou, sudímu Damatovi se nelíbilo jeho postavení a odpískal ofsajd. V obdobné situaci se objevil další zkušený zakončovatel, italský útočník Emanuele Calaió. Ten má s Neapolí bohaté zkušenosti, i když se do jejího kádru nikdy plně neprosadil. Ani svému bývalému zaměstnavateli se neodvděčil ani dnes, jeho hlavička mířila vedle. Neapol tak v předehrávce šestého kola vítězí a může se soustředit na Ligu mistrů. Janov má naopak stále větší problémy.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
klokan.paul

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele