14. kolo
01.12.2013 15:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Mihajlovićův návrat na San Siro zčásti úspěšný

Oba trenéry čekal od tří hodin odpoledne velmi emotivní zápas. Domácí Walter Mazzarri strávil v Sampdorii dva roky, na které dodnes s láskou vzpomíná. A Siniša Mihajlović, to je jméno milánským fanouškům více než známé. Dnes si oba taktici body pouze rozdělili.

Sampdorii v poslední době postihla řada katastrof - kromě úmrtí dosavadního a celkem respektovaného majitele Garroneho trpí tým také po stránce sportovní. Tradiční janovský celek se krčí na smutném předposledním místě a dokonce se muselo rozloučit s trenérem Rossim. Jeho nástupce přišel rovnou od kormidla srbské reprezentace a není jím nikdo menší, než Siniša Mihajlović. Tomu není italská liga vůbec nepříjemná a speciálně Inter Milán byl jeho prvním týmem v roli asistenta trenéra. Dnes se proti němu postavil s cílem obnovit zašlou slávu Dorie.

Nutno dodat, že úvodní minuty mnoho fotbalového umu nepředvedly, protože oba celky začaly spíše defenzivně. Hra se soustředila pouze kolem středového kruhu, odkud mnoho šancí vytvořit nelze. Po uplynutí povinné "seznamovací" čtvrthodinky ale motor Interu Milán zapnul a výsledkem bylo kromě zvýšení tempa hry také vstřelení první branky. Rodrigo Palacio totiž po skvělé individuální práci nabídl šanci nabíhajícímu Fredymu Guarínovi a bývalý hráč FC Porto dopravil míč do sítě!

O pár minut později se do dalšího zakončení dral opět Argentinec Palacio, ale tentokrát byl stopery Dorie zastaven. Nerazzurri dostali příležitost kopat přímý volný kop a slušně vyhlížející centr do pokutového území musel hasit brankář Angelo da Costa. Další komplikace pro hostující tým se udála pár minut před odchodem do kabin, protože zraněného obránce Daniela Gastaldella musel nahradit spíše nezkušený Vasco Regini.

Úvod poločasu druhého se nesl ve znamení většího tlaku Sampdorie, jmenovitě se do zakončení dostal Roberto Soriano, jehož pokus ohrozit Handanovićovu bránu byl ale obranou zablokován. Brankáře da Costu pro změnu zkoušel přelobovat Esteban Cambiasso, ale jeho pokus skončil vedle tyče. Po vyvezení balonu na polovinu soupeře se pokoušel prosadit také mladý záložník Pedro Obiang, ale také s jeho zakončením si brankář Handanović poradil bez větších problémů. O poznání více práce měl zkušený brankář s přímým volným kopem Edera, který musel vyrážet na rohový kop.

Když se zdálo, že Inter si své vedení pohlídá a Siniša Mihajlović se se San Sirem rozloučí jako poražený, spasil jej střídající hráč. Renan se na hřiště dostal v samotném závěru, i pouhé dvě minuty ale brazilskému záložníkovi stačily k vyslání krásné rány z větší vzdálenosti, na kterou Samir Handanović prostě nemohl dosáhnout. Nerazzurri mohou být zklamaní, protože v utkání byli přeci jen mírným favoritem. Sampdoria ale prokázala větší motivaci a nakonec si z Milána veze příjemný výsledek v podobě spravedlivé remízy. Ta jí možná pomůže k úniku ze sestupových vod.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
hradec

Inter Milán 2:0 UC Sampdoria

Reagovat
Koubinhor

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Nekopové Inter už mě zas serou jak minulej rok

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele