24. kolo
17.02.2014 20:45 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

Turín otočil vývoj utkání a z Verony veze tři body

Ani úvodní gól veterána Toniho z pokutového kopu hosty na kolena nesrazil, i když do kabin Turín odcházel coby prohrávající tým. druhá půle ale jasně patřila Granatě, která se díky zásahům Cira Immobileho, Alessia Cerciho a Omara El Kaddouriho nakonec raduje ze tří bodů.

Pondělní dohrávka čtyřiadvacátého kola nejvyšší italské soutěže se nesla ve znamení dvou naprosto odlišných poločasů. Zatímco v tom prvním hřiště ovládli domácí, druhá půle patřila jednoznačně hostům, kteří se ani přes nepříznivý vývoj utkání nevzdali a slaví tím další cennou výhru. Díky ní se posunují na nečekané sedmé místo Serie A.

Úvodních patnáct minut se nedařilo ani jednomu z týmů dostat se do tempa a brankáři obou celků se příliš nerozehřáli. Nutno říct, že především Hellas zaostával za svou pověstí ambiciózního týmu a jeho fanoušci si museli připadat jako lehce uspávaní. Ani trojice Iturbe - Toni - Gómez totiž brankáře Daniela Padelliho nezaměstnala. Naopak, do větší šance se dostal Omar El Kaddouri, který vypálil a projektil z jeho kopačky musel brankář Rafael likvidovat nadvakrát. Další nepříjemnost pro brankáře Rafaela přinesla hlavička Salvatoreho Masiella, který mířil jen těsně vedle tyče.

Stejným výsledkem skončil také několikrát opakovaný rohový kop Hellasu, neboť domácí obránce Vangelis Moras se netrefil právě nejpřesněji. Po půlhodině se aktivnější Turín mohl ujmout vedení, když nahrávku do pokutového území nasměroval El Kaddouri. Nabíhající hvězda Alessio Cerci ale na míč nedosáhl. Kupodivu to byl Hellas, který se ujal vedení. Cesare Bovo si totiž nevybral šťastnou chvíli a svým zákrokem zavinil penaltu. Pokutový kop proměnil zkušený střelec Luca Toni a sudí Gianluca Rocchi byl svědkem první branky v zápase.

Hlavní arbitr měl plno práce také s ukázněním emotivně smýšlejících hráčů, jejichž zákroky byly často až za hranou pravidel. Pokud první půli zvládla lépe domácí Verona, pak ta druhá patřila jasně hostům. Za ně se pokoušel srovnat nejprve Alessio Cerci, ten ale svůj dvanáctý gól prozatím nepřidal. Tři minuty po přestávce totiž mířil těsně vedle tyče. O mnoho úspěšnější již byl Ciro Immobile, jenž pod pečlivým dohledem Cesareho Prandelliho srovnal krok. Immobile totiž skvěle zmátl obránce, překonal ofsajdovou past a vypálil přesně k tyči - 1:1.

Hellas se cítil být poškozen, ale byly to pouze vlastní individuální chyby, které jej připravily o nadějně rozehraný zápas. Perfektní obrat totiž předvedli hosté a napodruhé už to Cercimu vyšlo. Italský reprezentant si počkal na efektní nahrávku Vivese a dělovkou míč napálil za Rafaelova záda - 2:1.

Smrtící čtvrthodinu dokonal Omar El Kaddouri, který korunoval svůj dobrý výkon třetí brankou. Brankář Rafael určitě mohl dělat víc, ale přesto rána z kopačky mladého záložníka skončila za jeho zády. Turín dokonal obrat a k radosti hostujících fanoušků vedl o dvě branky.

Sympatické na výkonu obou týmů bylo, že se nesmířily se stávajícím výsledkem a nadále chtěly bavit diváky. Do další šance se hnal Cerci, ale Rafael byl tentokrát pozorný a dobře vyběhl. Gólovou střelu si přichystal také Luca Toni, zkušený zakončovatel ale mířil těsně vedle. Závěr utkání trochu zaostával za dosavadním průběhem, což se projevilo pískotem diváků a také minimem šancí. Sudí Rocchi tedy bez delšího nastavování ukončil atraktivní duel, po jehož skončení se z bodů radují hosté. Hellas Verona je zatím na osmé příčce.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda tiketu s nulou jinak spokojenost

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smetos

Bude rabu aspon na stridacce?

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

X 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele