8. kolo
20.10.2013 15:00 CET
3 : 2
(1:2)

Reportáž

Mladík Jorginho rozhodl duel s Parmou

Utkání domácího Hellasu Verona s Parmou orámovalo pět branek, dvě z nich dokonce padly ze značky pokutového kopu. Ducali sice vedli, ale především díky dvěma úspěšně proměněným trestným kopům záložníka Jorginha si nakonec z Verony neodvážejí ani bod.

Před zraky sudího Maurizia Marianiho se domácí od úvodu drali do zakončení, o první náznak šance se postaral mladík Iturbe, který zatím sklízí chválu ze všech stran. Přímý volný kop kmenového hráče Porta se ale mezi tři tyče nakonec nevešel. Hellas patří mezi příjemnější překvapení dosavadního průběhu ligové sezony, Ducali se naopak trápí. Jejich zmar pokračoval také ve Veroně, protože domácí tým byl od začátku rozhodně aktivnější. Jeho snaha se na skóre projevila už v deváté minutě, když se po Juanitově centru do zakončení dostal volnější Fabrizio Cacciatore a přesně umístěnou střelou poslal Hellas do vedení.

V bráně Parmy se poslední dobou i díky zranění konkurentů usadil Slovák Pavol Bajza, který již v minulém utkání předvedl několik dobrých zákroků. Další si připsal dnes odpoledne proti akci Luky Toniho, jehož střela se jevila jako dosti nebezpečná. Parmě se podařilo nadechnout se a získat míč pod svou kontrolu. Z toho vyplynula zajímavá akce, na jejímž konci stál Marco Parolo. Hostující záložník si připravil míč a zpoza šestnáctky technickým pokusem nedal domácímu brankáři Rafaelovi příliš mnoho šancí - 1:1.

Jako by byli pokropeni živou vodou, vrhli se svěřenci trenéra Roberta Donadoniho do útoku. Brankář Rafael musel předvést parádní zákrok, aby zneškodnil střelu Antonia Cassana, který pro dnešní duel vytvořil ofenzivní dvojici s Amaurim. Hellas kontroval dvěma ránami Cacciatoreho, s oběma si ale Bajza výtečně poradil. To se ukázalo jako velmi důležité, protože jen o pár minut později se hosté mohli radovat z vedení! Vývoj utkání otočil ve prospěch svého celku již zmiňovaný Cassano. Bývalému útočníkovi Interu Milán nebo Realu Madrid přihrával Marco Parolo a Cassano přesně zamířil.

Navýšit skóre ještě v rámci první půle mohl kapitán Lucarelli, ale jeho ránu zastavilo břevno! Do druhého poločasu vstoupili aktivněji hráči trenéra Mandorliniho, Luca Toni dokonce skóroval. Stál ale v ofsajdovém postavení, takže jeho radost byla předčasná. Luca Toni byl nadále klíčovou postavou domácí ofenzívy, což prokázal také po hodině hry. Průnik vysokého Itala zastavil Ital o něco menší, Cassani soupeře fauloval a sudí Mariani nařídil pokutový kop. Šance na srovnání se chopil mladíček Jorginho a nezklamal - 2:2.

Střídající Acquah na Rafaela nevyzrál, ten předvedl skvělý zákrok. Ke konci utkání se mnoho šancí neurodilo, v poslední desetiminutovce jsme se ale přesto gólu dočkali. Nejprve se hlavou neprosadil Toni, dvě minuty po něm byl v pokutovém území faulován Jorginho. Brazilský mladík se nezalekl ani druhého duelu s Pavolem Bajzou a přesnou střelou rozhodl o třech bodech pro Hellas.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
didosh

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele