27. kolo
08.03.2014 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Catania se nevzdává, na Sardinii putuje pouze bod

Catanii se povedlo obrat o body Cagliari, i když jí hodně pomohlo vyloučení hostujícího Danila Avelara. Cagliari sice vstřelilo první branku, ale na trefu Matíase Vecina reagoval stejně dobře Gonzalo Bergessio.

Cagliari před časem odvolalo asistenta trenéra, což mělo za následek zlepšení výkonů. Po dnešním utkání ale představenstvo moc šťastné nebude, neboť Lópezovi chráněnci si proti dosud předposlední Catanii berou pouze bod. Už od úvodu bylo patrné, že Catania se jen tak nevzdá a s rolí outsidera se smířit nehodlá. Pablo Barrientos, který se vrací po vleklém zranění, dostal chuť na přesnou ránu již po sedmi minutách, ale brankář Vlada Avramov s tím počítal a byl u své tyče včas.

Avramov byl nucen zasahovat také po ráně Bergessia, který jej ale první ranou ještě nepřekonal - hostující brankář totiž dobře vyběhl a zmenšil střelci úhel. Jako návrat ztraceného syna vnímali fanoušci Catanie přestup Lodiho, který po neúspěšném angažmá v přístavním Janově přišel hledat ztracenou reputaci i sebevědomí. To dnes ale neprojevil, minimálně ne v první své šanci. Dorážku hlavou totiž v nadějné pozici poslal vysoko nad. Obdobný výsledek mělo také zakončení útočníka Marca Saua, který svůj šestý ligový gól nepřidal.

První půle tedy nezáživná, až na několik náznaků se nejednalo o vyložené šance. Pravda, od utkání předposlední Catanie s patnáctým Cagliari se příliš útočných výpadů čekat nedalo, ale přesto se první dějství dá považovat za zklamání. Urputné snahy o změnu skóre tedy musely počkat až do druhého poločasu. A diváci na stadionu Angelo Massimino na ni nemuseli čekat příliš dlouho.

Deset minut uplynulo od doby, než se hráči znovu postavili do středu hřiště. Po zmatcích obránců v pokutovém území Catanie se k míči dostal záložník Matías Vecino, který si již poradil a poslal Cagliari do vedení!

Střela Pabla Barrientose se sice ještě neujala, ale o pár minut později se již Catania dočkala kýženého srovnání. Přímý volný kop totiž skvěle zahrál Francesco Lodi, posadil míč na hlavu Gonzala Bergessia a ten již v pokutovém území dobře reagoval. Na zadní tyči zůstal až hrozivě neobsazen, což mělo za následek míč třepotající se v Avramovově síti - 1:1.

Cagliari chtělo samozřejmě vyhrát, aby se odpoutalo od pásma sestupu i své negativní série posledních týdnů, ale nebylo mu přáno. Ještě horší se situace sardinského celku stala krátce před koncem, když byl po druhé žluté kartě vyloučen Danilo Avelar. Catania dnes svědomitě bránila a v cestě za třemi body ušla velký kus, ale ani ona dnes nevyhrála. Pár minut před končeným hvizdem sudího Rizzoliho totiž střelu Gonzala Bergessia zastavila tyč, takže Sloni zůstanou i nadále předposlední.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele