36. kolo
04.05.2014 15:00 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Catania šokovala, AS padlo, Juve mistrem

Důsledky dnešního zápasu Catanie s AS se dají shrnout do jednoduché věty. Catania šokovala Itálii, AS Řím ochutnalo pachuť porážky a Juventus je díky tomu mistrem sezony. Co víc, tým trenéra Garcii hrál hodně hluboko pod své možnosti a odváží si debakl.

Poslední tým tabulky si doslova smlsnul na druhém AS Řím. Ve velkém stylu se Sloni rvou o záchranu v lize a dnešní výsledek byl jasným důkazem toho, že není radno je podceňovat. O góly se postaraly dvakrát Izco, jednou Barrientos s Bergessiem. Francesco Totti sice ještě do poločasu snížil, ale unavené a bezradné AS chválu rozhodně neuslyší.

Prokletí stadionu Angela Massimina nadále přetrvává - Giallorossi odjeli s výhrou a třemi body naposledy v roce 2007. Přetrhnout tuto smutnou sérii ale pro hosty nebylo vůbec snadné, protože aktivnějším týmem byla jednoznačně Catania. V jejím dresu o zajímavý průnik pokoušel Izco, ale Leandro Castán si s ním poradil. Podobně se musel činit také vracející se Dodo, který na poslední chvíli zablokoval pokus Barrientose.

AS utrpělo několik vážných ztrát v podobě absencí. Rozpadla se například stoperská dvojice Benatia - Castán, místo prvně jmenovaného zraněného nastoupil mladík Alessio Romagnoli. Místo oslavence Nainggolana nastoupil zkušený harcovník Rodrigo Taddei, ale s láskou na tento duel vzpomínat nebude. A stále nemohl nastoupit Mattia Destro. První vážnou šanci si nicméně vypracovali hosté, které mohl do vedení poslat Alessandro Florenzi. Toho našel Pjanić, ale mladý Ital na brankáře Frisona nevyzrál.

To se na opačné straně povedlo Marianu Izcovi, který se dostal do šance a po skvělé kombinaci celého týmu prostřelil na přední tyči číhajícího Morgana De Sanctise. Obrana AS poprvé výrazně zaspala a domácí toho bezezbytku využili.

Hosté byli zřejmě myšlenkami zcela nepřítomni, což se projevilo o pár minut později. Gonzalo Bergessio si všiml naběhnutého Izca, poslal mu míč a zkušený záložník prostřelil brankáře De Sanctise podruhé! Fanoušci AS začali hlasitě dávat najevo nesouhlas a reagoval také trenér Rudi Garcia. Francouzský elegán stáhl ze hry veterána Rodriga Taddeie a nahradil jej Gervinhem. Ten se objevil ve velké šanci o chvíli později, ale na Frisona si nepřišel.

Povedlo se to až klubové legendě Francescovi Tottimu. Italský veterán si naběhl do pokutového území, počkal na souhru Daniela De Rossiho s Alessandrem Florenzim a polovolejem uzavřel kombinaci tří římských odchovanců.

V tu chvíli ještě AS mělo šanci na body. Případný úspěch byl ale zastaven hned po změně stran, když Catania vstřelila třetí branku. Sebastian Leto velmi dobře vypálil a brankáře De Sanctis ještě stihl zareagovat, ale na dorážku Gonzala Bergessia už nemohl mít. Obránci AS jej opět nechali zcela nepovšimnutého - 3:1.

Poté se na hřiště místo nevýrazného Srba Adema Ljajiće dostal Michel Bastos, jenž v AS bojuje o prodloužení hostování. Brazilský univerzál chtěl oslnit dobrou střelou, ale Frison byl na místě. Na opačné straně se Gyömberovi povedlo zakončit, ale mířil nad břevno. A ještě jednu hořkou pilulku museli hosté spolknout. Zkušený útočník Pablo Barrientos zakončil skvělou střelou povedenou akci a brankář De Sanctis plachtil vzduchem zbytečně. Z hranice pokutového území nestihl na střelu včas zareagovat a kapituloval počtvrté. Výsledkem je radost v Turíně, smutek v Římě a naděje Catanie na záchranu.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
scr

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
eden_h

korupcnici

Reagovat
kopajda

ukázkově prodanej zápas ale chápu to...

Reagovat
Airus

co tohle je za nesmysl

Reagovat
Houfi

Jakejpak nesmysl? Catania si hraje o krk a 2.misto pro AS byla jistota

Reagovat
Houfi

Zajimalo by mi kolik takovej zapas muze stat ..:-)

Reagovat
REPLIKATOR

Italská mafie

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele