28. kolo
16.03.2014 15:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Lazio dál bojuje o evropské poháry

I když se Lazio nemůže těšit z podpory fanoušků jejich přítomností na stadionech, přesto si hráči jistý důvod k oslavám našli. Sami se totiž zapříčinili a dnes odpoledne porazili Cagliari. To se po prohře s římským klubem dostává do nebezpečné blízkosti sestupového pásma.

Lazio nezažívá právě slastné okamžiky a v útrobách stadionu často marně čeká na vyšší návštěvnost. Dlouhotrvající spory mezi vedením, jež zosobňuje prezident Claudio Lotito a fanoušky, vygradovaly v otevřenou bitvu. Kvůli ní trpí nejen celý tým, ale také renomé Lazia a celého calcia. Proti tomu se dnes rozhodli bojovat alespoň samotní hráči a odvezli si tři body z Cagliari. Už po třech minutách se dostali poprvé do zakončení právě hosté, ale záložník Lucas Biglia ještě mířil mimo tři tyče.

Ani Federico Marchetti nezažíval právě bezstarostné okamžiky, protože ránu Cossua musel vyrážet až na poslední chvíli a se vší námahou. Nakonec si však poradil a pokoušel se založit protiútok svého týmu. Svěřenci trenéra Edyho Rejy museli svému šéfovi dělat radost, protože v prvním poločase organizovaně bránili a vyjma zmiňované rány Cossua nedali soupeřovým hráčům příliš mnoho prostoru.

Naopak, ještě před uplynutím dvacáté minuty z první půle se Lazio dostalo do vedení. Senad Lulić si naběhl na skvělou přihrávku za obranu a dobře mířenou ranou překonal brankáře Vladu Avramova! Biancocelesti se ujali vedení, trenér Reja jásal a nejeden divák u televizoru musel opět cítit štěstí.

Lazio se dralo do další šance, protože vidina tří bodů a případného posunu vzhledem vzhůru byla velice lákavá. Přes Pisana se dostal González, ale jeho zakončení brankáře Avramova neohrozilo tak, jak si původně římský záložník představoval. Rychlé nohy mladíka Keity zmátly protihráče hned několikrát za první půli, ale ani jednou z toho nebyl gól. Především Del Fabro a Dessena měli co dělat, aby mladého štírka uhlídali.

Cagliari se prezentovalo dost ustrašeným a nervózním projevem, což se samozřejmě divákům nelíbilo. Ale Lazio si dobře počínalo v obranné i ofenzivní části a plnilo své povinnosti. Až zkraje druhého poločasu se domácí více osmělili a Marchetti musel likvidovat střelu Victora Ibarba. S úderem odehrané hodiny se k zakončení dostalo také Lazio, jež mohl do dvoubrankového vedení poslat Miroslav Klose, ale německý reprezentační útočník své sólo neproměnil a míč napálil jen do boční sítě.

Vlada Avramov měl hodně co dělat především s Keitou, jehož jedovatý pokus musel likvidovat nadvakrát. Z bezprostřední blízkosti se mladý útočník Lazia neprosadil a jeho celek za to mohl být potrestán. Po faulu Gonzáleze totiž sudí Irrati odpískal pokutový kop a k jeho zahrávání se dostal zkušený střelec Mauricio Pinilla. Ke svému zklamání ale nepochodil a namířil míč jen mimo tři tyče! A Lazio toho dokázalo využít. V tu chvíli dostalo impuls do unavených nohou a v okamžení vedlo o dvě branky. Talentovaný Baldé Keita si naběhl na přihrávku od Kloseho a střelou z hranice vápna nedal svému soupeři šanci!

V další šanci se opět objevila tato dvojice, i když v opačném gardu. Keita se ale tentokrát rozhodl zakončovat a Miroslav Klose se před prázdnou bránou hodně zlobil. Cagliari se přesto nevzdalo a Pisanova rána z podivuhodné vzdálenosti řádně provětrala rukavice brankáře Avramova! Přesto Cagliari nezvládlo toto utkání podle představ a určitě mu nepomohl ani kapitán Daniele Conti, který se nechal vyloučit. Výhodu jednoho muže v poli ale Biancocelesti nevyužili a skóre se tedy již neměnilo.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tak pravidlo nedáš dostaneš tady zafungovalo skvěle....za neproměněnou penaltu gól na 2:0...Cagliari opět nezvládlo pro ně remízový zápas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele