33. kolo
13.04.2014 12:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Bologna udělala krok k záchraně, Parma ztrácí

Bologna se vzdaluje sestupovým příčkám, protože dnes na svém hřišti udržela remízu proti favoritovi z Parmy. Bologna se dokonce ujala vedení díky brance Cherubina, ale Raffaele Palladino nakonec srovnal.

Hlavním problémem současné Bologně je především útok. Po odchodu Alessandra Diamantiho se do šancí nikdo nedostává, ale především je ani nikdo neproměňuje. To bylo dnes jasně vidět, protože například Cristaldo sice nastoupil v útoku, ale po většinu utkání byl odříznut od zbytku týmu. Parma zahrozila díky akci Ezequiela Schelotta, který se řítil na brankáře Curciho z úhlu, ale nedokázal přesně zakončit.

Domácí začali s postupnou kombinační hrou, ale ani ta jim příliš mnoho radosti nepřinesla - na svém místě se včas objevil zkušený zadák Molinaro a hrozící nebezpečí zažehnal. Prapor Bologně se pokoušel pozvednout Řek Kone, ale ani v jedné ze svých dvou šancí krátce po deseti minutách hry nezazářil. Nejprve si poradil brankář Curci, následně minul prostor tří tyčí. Parma se mohla ujmout vedení krátce po dvaceti minutách, ale na svém místě byl včas stoper Natali a míč odkopl do zámezí. Kdyby byl jeho zákrok na poslední chvíli neúčinný, Jonathan Biabiany by zakončoval do prázdné brány.

Po rohovém kopu se málem prosadil obránce Gabriel Paletta, ale jeho hlavička nakonec zamířila těsně nad břevno. Obdobně se vedlo Cristianovi Molinarovi, který svou dalekonosnou ránu poslal těsně vedle tyče. A tak Bologna trestala. Felsinei rozjásal Nicolo Cherubin, který si ve vápně zpracoval centr ze strany a v poklidu technickou ranou zakončil k tyči - 1:0.

Mirante mohl kapitulovat podruhé v krátké době, ale po nástupu ze šaten se zakončující Archimede Morleo netrefil přesně a míč skončil v jeho náručí. Parma sice prohrávala, ale přesto na její hře nebyl znát ani náznak snahy o srovnání. Spíše se Ducali soustředili na bránění a občasné nákopy dopředu. Po hodině hry mohla tato taktika nést ovoce, jenže to by musel zkušený útočník Amauri zakončovat s větším důrazem a především přesněji. Parma chvíli zapomněla na zadní vrátka a hned ji Felsinei mohli potrestat - Paletta vykopával míč z brankové čáry!

Dvacet minut před koncem utkání se k zakončení prohnal Jonathn Biabiany a rozhodl se pálit, ale s tím počítal brankář Gianluca Curci a jeho pokus zlikvidoval. Ani Curci ale nestačil včas zareagovat na situaci o pár minut později, když sledoval, jak si zkušený Raffaele Palladino přehodil míč na silnější nohu a propálil bezmocného brankáře - 1:1. Remíza je spravedlivým výsledkem, ale pro Parmu spíše zklamáním. Její sen o pohárech se pomalu rozplývá. Zato Bologna se blíží spáse.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele