31. kolo
29.03.2014 18:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Bologna FC - Atalanta Bergamo 0:2

Felsinei nezvládli duel s Atalantou Bergamo a po dvou brankách padli. Naděje na záchranu se tímto výsledkem nadále vzdaluje. Zato Bergamaschi se mou radovat ze tří bodů, které jejich snahu o poháry ještě navyšují.

Rychlé dvě branky z první půle rozhodly o zisku tří bodů z pohledu Atalanty. Ta je po svém utkání na sedmé příčce a do bojů o poháry se při své formě ještě zřejmě chystá promluvit. Do náznaku první šance se dostal Krhin, který ale velmi špatně odhadl odskok míče trefil jej velmi nepřesně. Brankář Andrea Consigli mnoho práce neměl a mohl v klidu odkopávat. Po dvaceti minutách se Orobici poprvé dostali do většího ohrožení Curciho svatyně a hned z něj skórovali.

Kapitán Pérez byl o míč připraven a hořce toho litoval, neboť Giuseppe De Luca využil neschopnosti obranných řad se včas zformovat a po krátkém zamyšlení poslal míč na vzdálenější tyč!

Problém pro Bolognu nastal ve chvíli, kdy hosté vstřelili druhý gól. Pojistku na jejich snahu dodal Marcelo Estigarribia, který si naběhl na kraj pokutového území a parádní ranou na vzdálenější tyč opět Curciho překonal! Brankář Bologně se natahoval marně - 2:0.

Domácí mohli alespoň snížit, ale dorážka Crespa našla opět pouze rukavice brankáře Consigliho, který si již celou situaci napodruhé pohlídal. Atalanta si své vedení bezesporu zasloužila a Germán Denis jej mohl ještě navýšit, ale z velmi dobré pozice trefil pouze boční síť! Bolognu nespasil ani zkušený střelec Acquafresca, který mířil jen do rukavic brankáře Consigliho. Krátce před poločasovou pauzou se tedy Bologna mohla právem zlobit na smůlu. A lepší to nebylo ani po příchodu ze šaten, protože Řek Christodoulopoulos se jen zastřeloval. Lepší náladu domácím fanouškům nevykouzlil na tváři ani Krhin, který si sice velmi dobře naběhl do vápna, ale mířil jen mimo tři tyče.

Druhý poločas pokračoval bez šancí a náboje. Atalanta hrála prim a zaslouženě vedla, Bologna nebyla schopná s výsledkem nic udělat. Nepomohla snaha Krhina, Acquafrescy ani Christodoulopoulose. Záchrana se tak Bologni stále více vzdaluje.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Preview: Pokud chce Bologna zachránit prvoligovou příslušnost, měla by v tomto utkání bezpodmínečně zvítězit. Dubnový los je nemilosrdný a tým Bologna se postupně utká s Interem Milán, Parmou, Juventusem a Fiorentinou, kde body bude sbírat jen těžko. Po odchodu Diamantiho, hledá domácí celek marně gólového střelce a tým se tak pohybuje kolem sestupového pásma. Střelecky naprázdno vyšel tým Davida Bellardiniho hned třikrát z posledních pěti utkání. Naposledy tým prohrál s Chievem Verona vysoko 0:3 a proto se stále častěji mluví o odvolání trenéra Bellardiho. Proti ovšem bude stát nepříjemný soupeř Atalanta Bergamo, který vyhrál v řadě posledních 5 utkání, s impozantním skóre 10:2 ! Tým z horní poloviny tabulky navíc může reálně pomýšlet na pohárové příčky.Vzájemné zápasy jsou hodně vyrovnané, Bologna doma proti Atalantě neprohrála poslední tři vzájemná utkání. Dokáže o body obrat i skvěle rozjeté Bergamo?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele