17. kolo
22.12.2013 15:00 CET
1 : 4
(1:1)

Reportáž

Lídr tabulky deklasoval Atalantu

O rekord v počtu minut bez inkasované branky sice legendární Gianluigi Buffon tentokrát již soutěžit nemůže, ale ani to snad nezkalí jeho radost. Turínský klub totiž nakonec zvítězil nad Atalantou Bergamo o tři branky a na druhé AS mu zůstává pět bodů k dobru.

První půle se možná favoritovi z Turína příliš nepovedla, neboť Buffon přišel o možnost rekordu, ale na úplný konec utkání mohou být fanoušci Bianconeri přeci jen spokojeni. Jejich miláčci totiž porazili nebezpečné Orobici poměrem 4:1 a díky třem bodům si pojistili první místo. O góly se postarali Carlos Tévez, Paul Pogba, Fernando Llorente a Arturo Vidal. V dresu Atalanty srovnával Maximiliano Moralez, ale ani jeho snaha na body nestačila.

První branku Juventusu mě na svědomí argentinský střelec Carlos Tévez, který se na hranici pokutového území odpoutal od Carlose Carmony a přesnou ranou překonal brankáře Andreu Consigliho. Ten byl bez šance a na míč si prakticky sáhl až tehdy, když jej lovil ze své sítě.

Celkově se ale hra Juventusu odbývala jen velice pomalu a tak trochu unaveně, což se mnoha divákům nelíbilo. Nicméně, domácí Atalanta se nehodlala vzdát svých šancí na jakýkoli bodový přísun, takže se pokoušela napadat rozehrávku Staré dámy co nejvíce. To se jí dařilo jen zčásti. Přesto její snaha přinesla ovoce - Bonaventura rozkmital své rychlé nohy, pronikl až do pokutového území Juventusu a nahrál nabíhajícímu Moralezovi. Tomu stačilo otřít míč o tyčku Buffonovy brány a mohl slavit.

Vstřelená branka nalila do žil Orobici tolik optimismu a sil, že dokázali jednak zvládat obrannou fází, navíc se jim ale dařilo zakládat vlastní nebezpečné akce. Po průniku Cigariniho, který musel nedovoleně zastavovat až Bonucci, se k ráně dostal Luca Cigarini znovu. Tentokrát sice zasáhl Buffon, ale míč odvrátil jen k nohám dobíhajícího Carlose Carmony. Ten jej napálil zpět a Buffon měl opět co dělat, aby neinkasoval. Juventus pochopil, že chce-li tři body, musí zabrat. Centr Paula Pogby našel Carlitose Téveze a přesto, že se jednalo o jednoho z nejmenších hráčů na hřišti, dokázal argentinský střelec zakončit. Míč od jeho hlavy ale prolétl kousek výš.

Krátce před změnou stran se Juve mohlo opět chopit vedení, když se tváří v tvář brankáři Consiglimu ocitl opět aktivní Carlos Tévez, bývalá hvězda klubů z Manchesteru ale místo zakončení zvolila kličku do strany. S tím brankář Orobici tak trochu počítal a vytěsnil útočníka mimo ideální střelecký úhel. Následný centr se Tévezovi nepovedl, takže v kabině Juve si hráči nepochybně nevyslechli pouze pozitivní sdělení. Tak či tak, slova trenéra Antonia Conteho začala okamžitě účinkovat.

Centrovaný míč Kwadwa Asamoaha totiž zpracoval Fernando Llorente, dostal jej k nabíhajícímu Paulu Pogbovi a talentovaný Francouz již neměl větších problémů dostat jej za záda brankáře Consigliho - 1:2.

Další minuty se Atalanta opět snažila zvýšit své tempo a dostat se do případné šance, ale o slovo se hlásil spíše Juventus. Pečlivá defenzíva likvidovala nájezdy Atalanty a navíc zakládala protiútoky. Brankáře Consigliho ale nepřekonali ani Claudio Marchisio s Paulem Pogbou, oba záložníci přitom měli relativně dost prostoru i klidu v zakončení. Ránu Carlose Téveze sice po akci Pogby tečoval mimo vlastní obránce Bonucci, ale přesto se Juventus dočkal další trefy. Giorgio Chiellini našel dobrou nahrávkou nabíhajícího útočníka Fernanda Llorenteho a vysoký Španěl si se zbytkem poradil výborně. Naznačením vyřadil ze hry Migliaccia a poté poslal míč ke vzdálenější tyči - 1:3.

Skleslá Atalanta se již nedokázala pořádně bránit a Bianconeri toho využili ještě jednou. Akci Stephana Lichtsteinera totiž díky skvělé nahrávce přes pokutové území zakončil Chilan Arturo Vidal, který svou sedmou brankou v Serii A dokonal dílo zkázy. Atalanta se sice ze začátku snažila s Juve držet krok, ale druhý poločas vyzněl jednoznačně pro hosty. Stará dáma tak do jarní části vkráčí s pohodlným náskokem.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 tevez ,vidal ,a uz konecne by mohal dat aj marchisio

Reagovat
smazaný uživatel

2:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli dobře počítám, tak vydržel 744 minut (9 + 720 + 15)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele