10. kolo
29.10.2013 20:45 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Inter nezlomil prokletí zvané Orobici a remizoval!

Milánský tým cestuje z Bergama s pouhým bodem v kapse. Ani jeho získání však nebylo automatické, naopak musel tým trenéra Waltera Mazzarriho bojovat se zarputilou obrannou řadou Orobici. Hosty sice poslal již po šestnácti minutách do vedení Álvarez, ale na jeho trefu zareagoval ostrostřelec Germán Denis.

Po slibném startu má Inter Milán problémy s jedinou věcí - ustálení výkonů. Právě neschopnost navazovat na dobré výsledky stojí jinak znovuzrozeného giganta boj o přední místo, které by mohlo být v plánu. Na výhru v minulém kole proti Hellasu Verona zareagoval Inter dnes pouze remízou.

Úvodní minuty patřily domácímu celku. Jeho aktivita se dokonce mohla projevit změnou skóre, ale v poslední chvíli zasahující Rolando vyhlavičkoval míč z brankové čáry a zamezil Atalantě ve skórování! Oproti možným předpokladům však udeřili hosté. Po přesném centru ze strany se k míči propracoval pohotový Ricky Álvarez a přízemní ranou uklidil míč k tyči!

Mohlo by se zdát, že vstřelená branka popustí uzdu ofenzivním choutkám Nerazzurri a sejme z nich břímě role favorita, ale opak byl pravdou. Do útoku se stále více dostávala Atalanta, která mohla brzy srovnat. Svěřence trenéra Stefana Colantuona mohl potěšit zkušený stoper Mario Yepes, ale svou hlavičku namířil jen těsně vedle tyče! O pouhé tři minuty později se Yepes dostal k hlavičce znovu, tentokrát však výborně zaskočil brankář Samir Handanović. Ani on však nedokázal zabránit srovnávací trefě.

Centr z pravé strany se dostal k nabíhajícímu Germánu Denisovi a argentinský útočník srovnal krok. Jeho hlavička zamířila přesně k tyči a Handanović byl bez šance. Dobře zasahující brankář nestačil napravit zaspání svých obránců a Inter za to pykal.

Přesto si ještě do konce první půle mohli hosté vzít své vedení zpět. K hlavičce se nedostal nikdo z urostlých hráčů, nýbrž neveliký obránce Nagatomo. Jeho zakončení z úhlu však hosty nerozradostnilo - zasáhla jen spojnice Consigliho brány. Do druhého poločasu musel svou pozici v bráně zaujmout náhradník Carrizo, protože slovinská hvězda se při odkopu zranila. Handanović má podle posledních zpráv poraněnou kyčel. Velké satisfakce se mohl dočkat Marko Livaja, který vyrůstal právě v Interu. Nyní působí v Atalantě a po hodině hry se dostal k zakončení. Jeho ránu ale Carrizo vyrazil. V následující situaci se z gólu radoval střelec Palacio, ale sudí Rizzoli zahlédl ofsajd a branku neuznal.

Dvacet minut před koncem se na hrací plochu dostal mladík Mauro Icardi a ihned se mohl stát hrdinou, ale jeho ránu zastavila levá tyč Consigliho brány! Atalanta si mohla nechat tři body doma, ale v závěru zápasu nastřelil Yepes z výhodné pozice pouze nohy brankáře Carriza. Svou druhou brankou v zápase mohl rozhodnout hostující záložník Álvarez, ale v nastaveném čase napálil míč jen vedle tyče.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Takže letoz zase tuhý boj o 5 místo aby byla aspon EL a to jsem čekal že to bude lepší.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele