14. kolo
01.12.2013 15:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Římané dál ztrácí, z Bergama vezou pouze bod

Ztráta AS Řím se dál prodlužuje, Giallorossi dnes odpoledne pouze remizovali v Bergamu. Bez zraněného kapitána Tottiho se zkrátka Vlkům nedaří střílet potřebný počet branek a zejména první poločas byl z jejich pohledu spíše zklamáním.

Římští Vlci poslední dobou ztratili důležité body, což se odrazilo na jejich postavení v tabulce - tým trenéra Rudiho Garcii ztratil vedoucí postavení a na čele Serie A jej vystřídal Juventus Turín. Pro další body si tedy Římané museli přijet do Bergama, kde se utkali s místní Atalantou. Ani Orobici se ale příliš nedaří, takže před vlastními fanoušky chtěla jistě začít lépe.

Francouzský elegán na lavičce AS připravil fanouškům několik překvapení, když od úvodní minuty poslal do hry například Michaela Bradleyho s Marquinhem. Určitá nesehranost byla na Vlcích vidět, především přechod do útoku bez Miralema Pjaniće nepůsobil elegantně ani snadně. Hráči Orobici ke svému soupeři dobře a včas přistupovali. Nečekali snad jen Marquinhovu ránu z větší vzdálenosti, se kterou měl brankář Andrea Consigli nečekané potíže. Zadní linie AS neměla větší problémy s udržením míče, ale ani na hrotu se pohybující Gervinho nedostal od obránců Bergama volný prostor.

Nejzajímavější situací následujících minut se stalo ošetřování brankáře Morgana De Sanctise, na jehož místo málem nastoupil mladík Skorupski. Vepředu se ale Římu opět nedařilo. Obrana Římanů naopak musela řešit další problémy - rychlík Moralez hledal nepříjemným centrem nabíhající spoluhráče, na zadní tyči musel zasahovat Maicon. Mezi pilíře záložní řady hostí patří samozřejmě také Kevin Strootman, který z hranice pokutového území napřáhl ke střele a ta jen těsně minula Consigliho bránu.

Obrovskou šanci Atalanta spálila po půlhodině hry, kdy German Denis prodlužoval centr, Brienza zůstal na kraji šestnáctky zcela osamocen a jeho ránu musel likvidovat De Sanctis až z brankové čáry! Hra se jinak až do konce prvé půle odehrávala kolem středového kruhu. Povedený centr na Gervinha sice prošel, ale zastavil ho Cazzola - podle arbitra Damata v souladu s pravidly. Po kombinaci Bradleyho s Gervinhem sice AS kopalo přímý volný kop, ale hbitý Alessandro Florenzi nastřelil prvního před ním stojícího hráče.

Šok pro hostující hráče přinesla jednapadesátá minuta, když se po faulu k míči postavil Davide Brivio a přesnou ranou poslal Atalantu do vedení!

Jako první odnesl nepovedený výsledek možná trochu překvapivě kapitán Daniele De Rossi, jenž uvolnil místo talentovanému Ademu Ljajićovi. Do tempa zápasu se však hosté dostali až díky střídajícímu Miralemu Pjanićovi, jehož technický pokus dělal Consiglimu značné problémy. AS se delší dobu nedaří střílet větší počet branek, dnes však padly dvě. Po Florenziho přiťuknutí ale první zásah z kopačky Michaela Bradleyho nemohl být uznán z důvodů ofsajdu. Hostující fanoušky bylo hodně slyšet především po sudím Damatem neodpískané ruce domácích hráčů, kterou arbitr neodpískal.

Platonicky se jevící snaha AS o vyrovnání dlouho nenesla kýžené ovoce, až v nastaveném čase se díky Kevinu Strootmanovi Vlci dočkali. Adem Ljajić zapojil techniku i intelekt, když vylepšoval pozici pro holandského záložníka. Mladý reprezentant již neměl větší problémy dopravit míč do protipohybu brankáře Consigliho. AS tedy získalo alespoň bod, ale Juventus i Neapol mají utkání k dobru, takže můžeme hovořit o jasné ztrátě v boji o návrat na první místo. Atalanta je zatím na jedenácté příčce.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

02 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

3-3

Reagovat
hradec

Atalanta Bergamo 1:3 AS Řím

Reagovat
Slejdy

bude to tezke, ale vyhrajem o gol

Reagovat
vanGomm

AS Roma už si o tu prohru začíná koledovat.Zkusím tip 1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele