4. kolo
22.09.2013 15:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Fialky i bez Gómeze zvítězily

Domácí Atalanta nestačila na rozjetou Fiorentinu, Montellovi svěřenci se radují z důležitých tří bodů. Díky brankám Matíase Fernándeze a Giuseppeho Rossiho si Fialky zajistily průběžné třetí místo.

Ambiciozní toskánský celek navštívil Bergamo, posilněn výhrou v Evropské lize si chtěl připsat další vítězství. Týmu trenéra Stefana Colantuona se naopak v lize vůbec nedaří. Hned od úvodních minut bylo jasně, kdo že bude řídit tempo utkání, protože Fiorentina soupeři míč téměř nepůjčila. Staral se o to především Mati Fernández společně s Borjou Valerem a Pepitem Rossim. Aktivní trojlístek, kterému v poslední době zdatně sekunduje také polský záložník Rafal Wolski, se uvedl výborně a domácí hráči měli hodně co dělat, aby nápor svého soupeře dorazili.

Po čtvrthodině hry a množství nakopávaných míčů se Carlos Carmona dopustil faulu, za nějž jednak viděl z blízka žluté napomenutí, jednak se před hosty otevřela zajímavá situace k zahrávání volného přímého kopu. Kapitán Manuel Pasqual ale míč napálil do prvního hráče stojícího ve zdi. Po zajímavé nahrávce se do míče opřel domácí záložník Giulio Migliaccio, jehož volej musel brankář Neto ze svého dosahu vyrážet jen s vypětím všech sil.

Carlos Carmona ale není jen destruktivní hráč, což dokázal povedenou hlavičkou. Ta minula tyč Netovy brány jen o pár centimetrů. Aktivitu Orobici dokumentoval přímý volný kop, k jehož exekuci se postavil útočník Germán Denis. Jeho obstřel ale do sítě nezapadl. Pět minut před přestávkou se trpěliví hosté dočkali prvního přesného zásahu v utkání. Hlavička Rafala Wolskiho sice skončila na břevně, ale míč se dostal k volnému Matíasovi Fernándezovi, který s dokončením celé akce neměl větší problémy - 1:0 pro Montellovu družinu.

Prapor hostí zvedl ve druhém poločase opět Giulio Migliaccio, jehož pokus zastavila až branková konstrukce Netovy branky! Činit se musel také domácí brankář Andrea Consigli, jehož z klidu vyrušil střídající Joaquin. Ten se dostal do zakončení po přesném centru Manuela Pasquala, Consigli byl ale připraven. Po hodině hry se na bránu Consigliho řítil také střelec Rossi, ale jeho projektil zamířil jen do boční sítě a mnoho povyku nezaznamenal. Vše si italský reprezentant řádně vychutnal o pár minut později, když se mu podařilo zakončit rohový kop o mnoho lépe - střelou za Consigliho záda.

Atalanta přesto zbraně nesložila a po Baselliho rohovém kopu se k hlavičce protlačil velezkušený Mario Yepes. Jeho hlavičku ale fantastickým zákrokem překazil Neto. Rána Carlose Carmony z pětadvaceti metrů Neta také neohrozila, takže hosté již náskok udrželi a mohou slavit další výhru.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Atalanta je doma poměrně silný tým,, tip 2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele