17. kolo
22.12.2013 15:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Vlci zvyšují náskok na Neapol, Catania inkasovala čtyřikrát

I s Francescem Tottim v základní sestavě si AS Řím na domácí půdě poradilo s poslední Catanií, které nadělilo čtyři branky. Předčasný vánoční dárek může těšit fanoušky Vlků i proto, že Neapol včera nevyhrála, takže rozdíl mezi oběma kluby se zvyšuje.

Stadio Olimpico otevřelo své brány v tomto roce naposledy, domácí hráči přivítali Catanii. Na tu sice Římané příliš štěstí nemají, ale před dnešním utkáním se sicilský celek krčil na posledním místě tabulky. I když včera SSC Neapol zaváhalo, přesto si AS chtělo připsat další cenné tři body. Do úvodní jedenáctky se postavil také kapitán Totti. Kromě něj ale základní sestava zaznamenala několik změn - místo obvyklého rozestavení 4-3-3 přešel Garciův tým na trochu ofenzivnější formaci 4-2-3-1, na hrot se postavil mladík Mattia Destro.

Ofenzivní čtyřlístek Vlků vyvinul na hosty tlak hned od úvodu, i když první kombinace mezi Gervinhem a Ljajićem příliš radosti nepřinesly. Ani Catania však nevyužívala čas, který s míčem u nohy dostala. Střela útočníka Leta mířila pouze do míst, kam doskočil brankář Morgan De Sanctis. Tlak Vlků se zvyšoval a obrana Slonů často nestíhala pokrývat všechny nabíhající hráče. To se opakovalo také při rohovém kopu, když zakončení Destra hlavou tečoval Mehdi Benatia do protipohybu jinak výborně chytajícího Frisona a Vlci vedli!

Brankář Frison byl nadále nucen předvádět vynikající zákroky, aby zneškodnil akce domácích. Po Destrově ráně chytil také Gervinhovu dorážku, když vymrštěnou levicí zabránil míči v cestě do sítě. Ani individuálně téměř bezchybný výkon brankáře Frisona však nestačil Catanii ke štěstí, neboť po delší časový úsek se nedostala k žádnému ohrožení Morgana De Sanctise. Sudí Gervasoni rozdal dvě žlutá ocenění pro jednoho hráče na každé straně a na sekundu přesně ukončil první dějství.

Prvních pár minut druhého poločasu rozhodně nemůžeme označit za nijak exkluzivní, protože tempo utkání opadlo. Catania nevěděla, jak si poradit s favorizovaným celkem, AS v přední linii postrádalo štěstí. Pomoci mu tedy musela velká chyba jinak spolehlivě chytajícího Frisona. Ten si totiž nerozuměl s Rolinem, nešikovně míč pustil z rukavic a pro číhajícího Mattiu Destra nebyl problém dopravit míč do sítě.

Rozjetý římský celek přidal na tempu, což vedlo k dalším standardním situacím. Další z nich zakončil Francesco Totti, který centrovaným míčem našel osamoceného Mehdiho Benatiu a ten vstřelil svůj dnešní druhý gól! Marocký stoper se rázem ocitl na vrcholu kanonýrů AS.

Patnáct minut před koncem utkání se Totti dostal do další velké šance, když jeho tvrdá rána zaskočila brankáře Frisona. Ten si sice s míčem tak trochu poradil a vyrazil jej, ale pouze k nohám dobíhajícího Gervinha. Rychlonohý křídelník však v obrovské šance nedokázal usměrnit nohy a před prázdnou bránou střelil míč jen do tyče! Přesto si i on připsal na svůj účet jednu branku. Pět minut poté totiž využil chyby hostující obrany, okradl o míč Legrottaglieho a po spolupráci s Ademem Ljajićem překonal brankáře Frisona. Opět pouze se štěstím, ale i to se počítá. Římané tedy dnes v poklidném tempu porazili nadále se trápící Catanii a mohou vyhlížet vánoční chvíle odpočinku.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

čista 1ka...musia....

Reagovat
Slejdy

4-0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0 FORZA AS!!!

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
kopajda

redakce zaslouží uznání, neboť podlehla velice rizikovému kurzu 1,22 a po dlouuuuuuuuuuuuuuuhé odmlce trefila vítěze zápasu AS...

Reagovat
Largo

Reagovat
smazaný uživatel

lol a co cekam v domacim zapase s nejtragictejsim tymem ligy?

Reagovat
Francesco Totti AS

docela dost lidí trefilo výsledek koukám

Reagovat
Slejdy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele