5. kolo
25.09.2013 20:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Nováček získal další bod, rozdělil si jej s Cagliari

AS Livorno prožívá téměř snový debut v Serii A, protože na sedmém místě po pěti odehraných kolech by jej tipoval málokterý příznivec. Přesto je to tak, svůj osmý bod si Amaranto vysloužilo v souboji s Cagliari. To naopak zůstává lehce za očekáváním a na svého dnešního soupeře ztrácí čtyři příčky.

Domácí hráči se sice na stadionu Armanda Picchiho už po dvaceti minutách radovali po brance Andrey Luciho, ale úsměvy fanoušků na tvářích trochu zmrazil Victor Segundo Ibarbo, který krátce po změně stran dopomohl sardinskému týmu k bodu za konečnou remízu 1:1.

Úvodní minuty mnoho zajímavých situací nenabídly, výjimkou byla snad jen narážečka Radjy Nainggolana s Albínem Ekdalem, v pokračování akce až ke gólovému vyústění zabránil obranný zákrok zkušeného obránce Émersona. Systém narážeček celkově hostům vycházel, další akci díky ní zakončoval Victor Ibarbo, třebaže nepřesně. V dresu domácích se o podobné kolmice snažilo duo Paulinho - Innocent Emeghara, ale bez většího efektu.

Cagliari vlastně první branku utkání pro soupeře samo vyrobilo, když nedorozumění v hostující obraně využil pozorný Andrea Luci a bez větších problémů poslal Livorno do vedení. Domácí tribuny byly nadšeny, Cagliari muselo najít sílu na rychlý protiútok.

To se mu dlouho nedařilo, svěřenci trenéra Diega Lópeze zahrozili až před koncem první půle díky Ekdalově ráně. S tou si ale mladý Francesco Bardi výtečně poradil. Livorno poté navýšilo své vedení, kvůli ofsajdovému postavení ji ale sudí Luca Pairetto neuznal. Do druhého dějství hosté doslova vtrhli. Po Contiho volném přímém kopu ohrožení Bardiho brány trvalo, čehož využil Victor Ibarbo a po centru do vápna se nemýlil - v Livornu bylo srovnáno.

Hrdinou utkání se pravděpodobně stal brankář Francesco Bardi, který (ač nemá příliš prvoligových zkušeností) roste každým zápasem. Produkt fotbalové akademie Interu Milán famózním zákrokem zlikvidoval volný přímý kop Daniele Contiho a udržel svůj tým ve hře o body. A protože se závěrečný tlak ani na jedné straně nekonal, svým zákrokem Bardi zachránil Livornu cenný bod.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele