36. kolo
06.05.2014 19:00 CET
3 : 4
(0:3)

Reportáž

Berardiho večer, mladík potopil Fialky

Viola se bude ještě dlouho v noci probouzet a děsit se jména Domenico Berardi. Mladý útočník patřící Juventusu se prezentuje skvělými výkony a jeden z těch nezapomenutelných předvedl také dnes večer. Fialkám nastřílel hattrick a ani pozdní comeback nepomohl Montellovu týmu k bodům.

Ty naopak potřebovalo Sassuolo. Nechybělo mnoho a nováček soutěže by se byl nezachránil. Dnes ale ukázal, že nehledě na jméno soupeře, fotbal hrát umí a má první lize co nabídnout. Dokazovat to bude zřejmě i další rok, protože v současné chvíli má k dispozici 31 bodů a je zatím mimo dosah sestupu. Do Toskánska přijel podceňovaný celek, Florencii opouští výherce i s hrdinou na palubě.

Oba celky nabídly divákům exkluzivní podívanou a zřejmě ani jeden z nich nebude litovat. Tedy, domácí příznivci budou mít zřejmě trochu méně důvodů k radosti, ale pro nezaujatého diváka to byl krásný zážitek. Začala jej Viola, která usedla na kobylku svému soupeři a přestože hrála ve značně okleštěné základní sestavě, posílala na Pegola jeden (přetažený) centr za druhým. Rána Matiho Fernándeze zamířila těsně vedle. Ani hosté se ale nezalekli velkého jména a chtěli vyzvali Montellovu družinu k tanci. Jako první se na bránu Antonia Rosatiho zastřeloval Sansone.

Brankář Rosati je sice jen rezervou za Netem, ale dnes si chytání pořádně užil. Další pokus na něj namířil Gazzola, ale Rosati byl včas na svém místě. Další pokus Biondiniho nesrazil Rosati, ale Borja Valero. A protože zahrál rukou, sudí Tagliavento ukázal na značku pokutového kopu. Rosati hypnotizoval svého soka se jmenovkou Berardi na dresu, ale bylo to marné - na jeho umístěnou ránu zkrátka nestačil.

Vyrovnání měl na kopačce agilní Juan Cuadrado. Ten by si rád splnil sen a zamířil do Barcelony, což vzhledem k jeho nezpochybnitelnému talentu není nemožné. Dnes večer také patřil k těm lepším a jeho rána mířila po chybě domácí obrany jen těsně vedle tyče. I on ale musel sledovat, jak se Sansone dostává do přečíslení a nahrává volnějšímu Berardimu. Mladý útočník znovu přesně zamířil a propálil bezmocného Rosatiho podruhé!

Zdaleka to nebylo vše, protože Fiorentina upadla do spánkového režimu a potřebovala hodně silný restart. Pomohl jí k tomu potřetí se radující Berardi, který využil obrovské hrubky Gonzala Rodrigueze a po nahrávce kolegy Zazy dopravil míč do brány potřetí!

Pět minut po změně stran se Fialky mohly dostat zpět do hry, ale mladík Mati Fernández mířil těsně mimo. Nevýrazného Rafaa Wolskiho vystřídal Joaquín a vnesl na hřiště alespoň trochu křiklavě fialové. Byl totiž faulován Simonem Missirolim a diváci na stadionu Artemia Franchiho viděli penaltu podruhé - Gonzalo Rodriguez odčinil chybu a napálil míč do sítě.

Nicola Sansone se nejprve v šanci jen zastřeloval a pálil mimo, ale vše si vynahradil o minutu později. Jako by domácím nestačilo první varování, byli nuceni sklonit se před soupeřovým umem znovu. Sansone si udělal dobrý den z obrany Violy, naběhl si na pas a po krátké kličkované propálil brankáře Rosatiho - 4:1.

V tu chvíli ale Sassuolo trochu zaváhalo a Fiorentina toho dvakrát využila. Uzdravený Rossi si naběhl do prostoru pokutového území, kde jej našel Valero. Prvně zmiňovaný se nerozpakoval a rychlou ranou poslal míč do dolního rohu hostující svatyně. Fiorentina zvolila opět jednoduchou akci na jejímž konci byl Chilan David Pizarro, jenž využil volného prostoru v pokutovém území a tvrdým projektilem nedal gólmanovi šanci. Drama se stupňovalo a nováček panikařil.

Jeho šance přišly, ale Pegolo se překonat nenechal. Rodriguez poslal míč nad bránu, Pegolo si poradil skvělým zákrokem s Pepitem Rossim. Ten usměrňoval hlavičkou balón k pravému dolnímu rohu. Hostující gólman ale vytasil skvělý zákrok a míč vytěsnil v poslední možné chvíli. Fialky dokonce vyrovnaly, ale k nelibosti jejích fanoušků z ofsajdu. Obrovský nápor domácí ofenzívy Sassuolo zvládlo s vypětím sil a nakonec slaví tři body!

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, gazzetta.it

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2-1-

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 Sassuolo nemoze padnut

Reagovat
Sotuen

1:1

Reagovat
eden_h

zruste tuto korupcnu ligu

hnus

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele