38. kolo
18.05.2014 20:45 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

ACF Fiorentina - Turín FC 2:2

Alessio Cerci nedal ve třetí minutě nastaveného času penaltu a turínské FC si nakonec Evropskou ligu nezahraje! Hosté bez svého nejlepšího střelce Immobileho nedokázali vyhrát na půdě Fiorentiny a po remíze 2:2 přenechávají šestou pozici Parmě, která vyhrála nad Livornem.

Šesté místo a tedy start v Evropské lize měli Turínští ve svých rukou, stačilo vyhrát na Fiorentině. Při jakékoliv bodové ztrátě se možnost pohárové Evropy přesouvala do Parmy popřípadě ještě do Milána. Ducali ale bodové ztráty využili a zahrají si EL.

Domácí od úvodní minuty Toro přehrávali. Hned po 120 sekundách běžel Cuadrado sám na brankáře, ale celou situaci bravurně zvládl golman Padelli. O chvíli později se musel hostující brankář znovu činit, to když vyzkoušel svojí silnější nohu Giuseppe Rossi. Granata zahrozila až po dvaceti minutách. Dobře rozjetou akci zazdil až Alessio Cerci, když netrefil ideálně balón. První poločas divákům branku nenabídl, ale to se mělo ve druhém dějství změnit.

V 56. minutě totiž sudí odpískal penaltu pro domácí. Z pohledu Turína se provinil faulující Vives, penalta byla naprosto zasloužená. Giuseppe Rossi pak neměl s Padellim žádné slitování, penaltou mu nedal šanci a Viola vedla 1:0. Granata ale poměrně brzy odpověděla. Hned za deset minut připravil Cerci čistou gólovku pro střídajícího Larronda, jenž nepohrdl - 1:1. Zakrátko byl Larrondo ústřední postavou dalšího zajímavého okamžiku. Toro totiž vstřelilo gól, ale pro Larrondův ofsajd nebyl uznán. V 79.minutě to byl opět Larrondo, kdo v tutovce selhal, parádní střelu pod břevno zlikvidoval Padelli.

Vzápětí na to hosté inkasovali. Cuadrado vykouzlil geniální pas na Rebiče, jenž neméně povedenou střelou nedal Padellimu žádnou šanci - 2:1 pro Fiorentinu. Evropská liga se Turínu vzdalovala, ale pět minut před koncem vykřesal naději Jasmin Kurtič. Hostující fotbalista předvedl skvěle kopnutou standardku a Rosati neměl nárok - 2:2. Toro se hnalo dopředu a pak fotbal ukázal, jak umí být hezký a zároveň krutý.

Ve třetí minutě nastavení totiž došlo k neuvěřitelné situaci. Turínští měli možnost pokutového kopu. Alessio Cerci šel na penaltu a pokud by jí dal, poslal by Granatu do Evropské ligy. Po celou sezonu podával Cerci skvělé výkony, ale rozhodující moment neustál. Rosati mu penaltu vyrazil a jelikož Parma svůj zápas vyhrála, jde do EL ona. Alessio Cerci se tak de facto stal smutným hrdinou celé sezony.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ty kurzy jsou nastaveny tak zvláštně jen protože fiore o nic nehraje a turin jo? Myslím že domácí zápas neodevzdaji, navíc čím dál častěji nastupuje Giuseppe Rossi

Reagovat
Francesco Totti AS

poslední kolo v Itálii, Viola má svoje jisté, takže ty kurzy jsou v pořádku. Vyhraje Toro a dostane se do EL

Reagovat
smazaný uživatel

V EL bych daleko radši viděl Parmu, než Turín..

Reagovat
REPLIKATOR

Korupčníci prodají další zápas jako se Sassuolem

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele