6. kolo
30.09.2013 20:45 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Parma králem obou nastavení; Fialky získaly jen bod

Hosté nakonec odjíždějí ze stadionu Artemia Franchiho s jedním bodem. Stali se králi obou nastavení, když v tom prvém šli do vedení, ve druhém srovnali na konečných 2:2. Viole se navíc zranil Giuseppe Rossi a je otázkou, kam Montella sáhne pro jeho náhradu.

Už od úvodních minut se hostujícím Ducali dařilo velice dobře uzavírat prostor mezi středovým kruhem a vlastním vápnem, takže se Fiorentina nedostala ani na dostřel Miranteho brány. Zkušený veterán Antonio Cassano naopak mohl využít svých schopností a centrovat do pokutového území. Jeho pokus ale nenašel nikoho z nabíhajících spoluhráčů. Ducali se snažili využít svého tlaku i organizované hry a málem se po pětadvaceti minutách dostali do vedení - ve vápně se k odraženému míči dostal Raffaele Palladino, jehož pokus nastřelil jen brankáře Neta!

Do další šance vyslal Cassano Jonathana Biabianyho, ale ten byl obránci dobře strážen. Jako bych s útočníky neměl dost starostí, říkal si možná trenér Montella, když se zranil Giuseppe Rossi. Na talentovaného střelce po zranění Maria Gómeze hodně spoléhal, nyní je však jeho budoucnost záhadou. Šanci tak dostal mladík Ante Rebić. Byli to však hosté, kteří se překvapivě ujali vedení.

Když už se hrál nastavený čas a někteří diváci možná již opouštěli svá stanoviště, Parmě se podařila jedna kombinace, na jejímž konci stál Walter Gargano. Neveliký záložník většinou boří akce soupeře, ale jeho tečovaná střela nyní přispěla k vedení - 1:0.

Druhých pětačtyřicet minut načaly lépe domácí Fialky, po přesném centru z levé strany se do zakončení hlavou dostal mladík Ante Rebić, ale byl příliš tísněn obránci, takže jeho pokus brankář Mirante v poklidu chytil. Na druhé straně se po rychlém protiútoku dostal k centru Marco Marchionni, jeho střílená přihrávka před bránu ale mířila přesně opačným směrem, než nabíhající spoluhráči. Za vápnem hostí se snažil ke střele dostat Chilan David Pizarro, ale pozorná obrana si s jeho pokusem poradila.

Tlak toskánského týmu narůstal, od srovnání skóre jej často dělila jen nepřesná finální fáze. Přesně po hodině hry se do vápna nebojácně probil Marcos Alonso a s jeho následným projektilem měl brankář Mirante hodně co dělat, aby jej vytěsnil alespoň na rohový kop. Z něj ještě Fialky neudeřily, ale z jeho repete se již hlavičkující Gonzalo Rodriguez radovat mohl - Mirante na jeho přesnou hlavičku nedosáhl a Viola srovnala krok!

Fiorentina pocítila možnost otočení zápasu, hostující trenér Donadoni reagoval střídáním čerstvých ofenzivních sil. Domácí zrychlili přihrávky i tempo hry, což Parma zastavovala zákroky převážně za hranicí fair play. Ducali se dostali k zakončení až dvacet minut před koncem zápasu, ve slibné šanci ale nabíhajícího Sansoneho zastavil skvělý zákrok Saviće. To byla možná klíčová událost utkání, protože zanedlouho Fialky otočily utkání ve svůj prospěch!

Po mnoha odrazech se míč dostal k Juanu Vargasovi, který jej s pomocí teče poslal za záda brankáře Miranteho! Na tváři trenéra Vincenza Montelly opět na moment zazářil úsměv, jeho Fiorentina se vrátila do role favorita. Zbylých deset minut už víceméně Viola nikomu míč nepůjčila. Přesto se Parmě podařil zázrak - stejně jako v první půli, také nyní Parma vstřelila gól až v nastavení. Centr Jonathana Biabianyho usměrnil za Netova záda Massimo Gobbi a pro Ducali vytěžil bod.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
ManUnited

tiket v prdeli

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/x15domj_fiorentina-vs-parma-2-2-goals-highlights_sport?start=2

No tak Gobbiho asi mít moc rád nebudu , páč mi taky podělal solidně vypadající tiket

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele