20. kolo
19.01.2014 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Seedorf začal vítězně, Milán udolal Hellas 1:0

Clarence Seedorf začal v Miláně vítězstvím, i když jeho svěřenci se na něj proti Hellasu hodně nadřeli. Každopádně co je doma, to se počítá. Milán byl celkově lepším týmem a tři body si zasloužil. Jediná branka přišla z pokutového kopu osm minut před koncem. Gonzalez fauloval Kaká a Balotelli se nemýlil.

Milán vstoupil do nové etapy a vsadil kartu na Clarence Seedorfa. Ten je u kormidla teprve pár dní a ihned se rozhodl pro změnu v rozestavení. Namísto předchozího 4-3-3 či 4-3-2-1 zvolil 4-2-3-1 s výrazně ofenzivním pojetím. Domácí měli územní převahu takřka po celý zápas, ovšem s šancemi už to tak růžové nebylo. Hellas pozorně bránil a víceméně jenom vyčkával na svojí příležitost. O rozruch se tak starali domácí borci prostřednictvím dalekonosných pokusů. Balotelli, Robinho, Kaká i Honda to zkoušeli několikrát, ale vždy narazili na připraveného golmana Rafaela. Střelecké pokusy byly zcela na místě, neboť trávník San Sira zkrápěl vytrvalý déšť.

Ve stejném duchu se nesl i druhý poločas. AC stále nemohlo najít na pevnou defenzívu soupeře žádný recept. Seedorf se také rozhodl pro překvapivá střídání, na plac postupně přišli Silvestre, Birsa a Petanga. Vůbec v největší šanci utkání se objevil ve druhém poločase Robinho, jeho další rána po teči výrazně změnila směr a orazítkovala brankovou konstrukci.

Konec utkání se blížil a obrana Hellasu byla stále skálopevná. Osm minut před koncem si potáhl míč do vápna Kaká, Gonzalez jej zezadu nešťastně fauloval a sudí nařídil pokutový kop. Kapitán Maietta ještě protestoval, ale nebylo to nic platné. Mario Balotelli poslal míč na druhou stranu, než kam skákal Rafael, a Milán vedl 1:0.

Teprve až po inkasované brance se hráči Hellasu rozhodli pro pořádný přechod do ofenzívy. Rossoneri byli pod tlakem ale hubené vítězství ustrážili.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0-4

Reagovat
smazaný uživatel

1 2:0

Reagovat
Aldeano

Seedorf

Reagovat
Aldeano

Bude to výborný trenér

Reagovat
smazaný uživatel

Seedorf big

Reagovat
smazaný uživatel

No Seedorf zatím nic nepředvedl...je to jen jedna ušmudlaná výhra gólem z penalty...uvidíme no, hodnotit Clarence budeme moct až tak za tři měsíce až se uvidí jak na tom AC bude.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele