35. kolo
05.05.2013 12:30 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Di Natale opět pomohl Zebrám

Na málokterého hráče v historii Udinese bude ambiciozní tým vzpomínat tak, jako na Antonia Di Nataleho. Téměř nesmrtelný kapitán Zeber se postupem let proměnil v klíčovou osobnost týmu a jeho zásahy přicházejí vždy ve chvílích nejvyšší potřeby.

Dnes se Antonio Di Natale trefil dvakrát. Nejprve otevřel skóre zápasu se Sampdorií, ta ale o chvíli později srovnala krok. A tak musel být Di Natale povolán do zbraně ještě jednou. Na jeho druhou trefu navázala rodící se hvězda Friuliani, mladý Kolumbijec Luis Muriel.

Už po pěti minutách se před Di Natalem otevřela zajímavá nabídka, když brankář Sergio Romero upustil z náruče míč. Zkušený střelec Udinese ale brankářovu chybu nečekal a tak ji Romero zase v klidu napravil. Práci měl i strážce tyčí Zeber. Željko Brkić musel nejprve do vzduchu, aby na zadní tyči lapil centr před zakončujícím Castellinim, poté se musel vrhnout pod nohy dobíhajícího Edera.

Častěji na kopačkách měli míč svěřenci trenéra Francesca Guidolina, kteří svého tlaku dokázali využít. Domizzi našel pasem Di Nataleho, který vstřelil svůj typický gól. Otočen zády k bráně, zbavil se stínujícího obránce a přízemní ránu uklidil mimo dosah Sergia Romera - 1:0.

Netrvalo ale ani deset minut a Blucerchiati srovnali. Mladí střelec Mauro Icardi přistrčil míč nabíhajícímu Ederovi, který technickou střelou překonal srbského brankáře Udinese a hosté se mohli radovat.

Antonio Di Natale si na konec první půle schoval ještě dvě velké příležitosti. Do prvního samostatného průniku jej poslal polský talent Piotr Zieliński, o generaci starší zakončovatel si ale neporadil a byl ze střeleckého úhlu vytlačen. Poslední akce prvního poločasu skončila Di Nataleho hlavičkou, se kterou si ale brankář Romero poradil na výbornou.

Jen šest minut časomíra odměřila z druhé půle, když se Di Natale opět prosadil. Italský střelec si naběhl do vápna na pas spoluhráče, vyčkal na vyběhnuvšího Romera a jedním dotykem jej přeloboval. Míč se od břevna odrazil do sítě a Zebry opět vedly.

Sampdoria mohla znovu srovnat krok, když Brkić neudržel v rukavicích nebezpečnou střelu Edera a míč se málem došoural za brankovou čáru. Srbský brankář naštěstí pro domácí tým svou chybu napravil a balon těsně před čarou zachytil. Mnohem lepší zákrok předvedl proti Ederově zakončení, které musel s námahou vytahovat z rohu brány. Do velké šance se dostal také střídající Gianluca Sansone, který parádní trefou již překonal Brkiće, ale místo něj zasáhla tyč. Od ní se kulatý nesmysl odrazil ven a obrana už si s ním poradila.

Brankář Romero se musel činit proti několikanásobné šanci Udinese. Di Natale ale další branku nepřidal, po něm se netrefil ani Luis Muriel. Talentovaný útočník sice dostal míč skrz tři protihráče, ale do prostoru tří tyčí jej už nenasměroval. Kolumbijec si ale vše ještě vynahradil. Dvě minuty před koncem pojistil výhru svého týmu, když využil fatálního odkopu jinak dobře zasahujícího Sergia Romera. Argentinský brankář napálil míč do atakujícího Muriela, který jej v poklidu vrátil za záda zklamaného brankáře. Díky třem bodům Zebry nadále stíhají pohárové příčky.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1............

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele