38. kolo
18.05.2013 20:45 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Historie se opakuje, Stará dáma nestačila na Sampdorii

Domácí Blucerchiati dokázali nad mistrovským Juventusem vyhrát v obou letošních utkáních. A v obou skóroval Mauro Icardi. Juventus tak klubový rekord v počtu bodů nepokořil a loučí se prohrou.

Gól Fabia Quagliarelly sice rozesmutněl domácí příznivce, jejich miláčci jim ale přichystali velký obrat a v síti Juventusu skončily jejich pokusy hned třikrát. Juventus sice v závěru utkání jeho průběh zdramatizoval, ale na body nedosáhl. Trápit jej to ale nemusí, neboť mistrovskou kvótu pro tuto sezonu již s předstihem naplnil.

Na bránu Angela da Costy mířila první rána již v úvodu utkání, když jeho pozornost vyzkoušel talentovaný útočník Sebastian Giovinco. Formica Atomica ale svůj gólový příděl v této sezoně již nerozšíří. To se povedlo jinému hráči hostí, jako první rozvlnil síť Fabio Quagliarella. Zkušený útočník s těžko vyslovitelným příjmením si zpracoval míč po brilantním pasu a prostřelil brankáře da Costu.

Sampdoria se ale nevzdala a z první rány se vzápětí vzpamatovala. Pomohl k tomu nepovedený obranný zákrok Giorgia Chielliniho na pronikajícího Maura Icardiho. Sudí Andrea Gervasoni pískl do píšťalky, k míči se postavil Éder a na jeho střelu brankář Marco Storari nedosáhl.

Závěr první půle orámovaly dvě velké šance hostujícího celku. Nejprve brankář Angelo da Costa vytáhl perfektní zákrok proti šanci Padoina, poté dorážku Fabia Qualiarelly vytáhl výtečným obranným zákrokem Daniele Gastaldello z brankové čáry! Jak Stará dáma zakončila první půli, tak vstoupila i do té druhé. Nejprve se neprosadil Emanuele Giaccherini, jehož střela mířila nad břevno. A následně se do velké šance dostal nabíhající Sebastian Giovinco - jeho pokus ale výtečně zlikvidoval zasahující Angelo da Costa.

Po hodině hry se pokoušel ranou z dálky prosadit Lorenzo De Silvestri, ale střelu obránce Blucerchiati brankář Storari výborně vyboxoval na rohový kop. Když to nešlo nohou, půjde to hlavou, řekl si De Silvestri a centr z rohového kopu sám hlavičkou zakončil. Sampdoria se dostala do vedení!

Juventus se snažil vývoj zápasu korigovat, ale místo toho inkasoval potřetí. Po nepovedené standardní situaci se míče chopili útočníci domácích (konkrétně Marcelo Estigarribia, bývalý hráč Staré dámy) a pozdě se vracející obrana Juventusu gólovému zakončení Maura Icardiho již nezabránila. Mladý Argentinec se trefil proti Juventusu ve dvou zápasech již třikrát.

Stále to ale nebylo vše, Juventus se ještě pokusil o zázrak. Na body sice nedosáhl, ale centr Stephana Lichtsteinera se snesl až k Giaccherinimu, který z blízkosti zavěsil přesně pod břevno! Juventus se loučí s další mistrovskou sezonou porážkou, Sampdoria má v kapse další cenný skalp.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Juventus to tady uz vypustil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele