34. kolo
28.04.2013 15:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Stará dáma učinila další krok ke Scudettu

Turínské derby rozhodl Juventus až v závěru utkání, domácí FC rozhodně nepatřilo ke snadným soupeřům. Nicméně po brankách Artura Vidala a Claudia Marchisia tři body získává na svůj účet a ke Scudettu má již velmi blízko.

Bianconeri v poklidu kráčí za mistrovským titulem. I když o výhru se z pozice favorita museli strachovat dlouho. Granata velmi dobře bránila a inkasovala až na úplném konci utkání. Juventus oplývá velmi silnou střední řadou, i dnes se trefili dva záložníci. Jejich zásahy nasměrovaly Juventus ke Scudettu.

V úvodních minutách ale překvapivě hrozili spíše hráči turínského FC. Nejprve mimo pálil kanonýr Rolando Bianchi, po něm se gólu nedočkal ani Mario Santana. Chvíli poté se dostal ke slovu i favorit, lačnící po třech bodech. Mirko Vučinič mohl poprvé slavit, ale za překonaného brankáře Gilleta zaskočil jeho obránce a tak se skóre neměnilo. V následném zakončení zabránil mladíku Pogbovi Kamil Glik.

První poločas plný nepřesností uzavřel Mario Alberto Santana, ale brankář Buffon opět ukázal svou zkušenost i mrštnost a míč zneškodnil. Trenér Conte nejspíš věděl, že by jeho svěřenci mohli hrát lépe, takže se v kabině nepochybně snažil hráče motivovat k přesnějším nahrávkám a chuti zakončit. Místo ní se ale spíše dostavila hrubost a zbytečně tvrdá hra. Přehnaně emotivní zákroky se příliš na počtu karet neprojevily, sudí Bergonzi jich ale na obou stranách několik odpustil.

Na hřiště se v dresu Juventusu dostali Martin Cáceres a Fabio Quagliarella, až jejich přítomnost vlila hostujícímu týmu novou krev do žil. V té chvíli dostal první žlutou kartu Kamil Glik, jenž ji později proměnil v kartu barvy červené. Ve velké šanci se ocitl domácí útočník Jonathas, ale centr nezpracoval ideálně a bezbrankový stav nadále trval. Ke vstřelení první branky nepomohla ani chytrá spolupráce Kwadwa Asamoaha se zakončujícím Paulem Pogbou.

Pečlivý zámek domácí obrany přesto lídr zlomil. Ze střední vzdálenosti ihned po zpracování přihrávky vypálil Chilan Arturo Vidal a jeho projektil zapadl přesně k tyči!

Za faul byl po druhé žluté vyloučen Kamil Glik, čehož Juventus náležitě využil. Arbitr Bergonzi poskytl oběma týmům čtyři minuty na zlepšení skóre a Bianconeri jej vyslechli - Pirlův přímý volný kop po další přihrávce uklidil do sítě Claudio Marchisio a Turín znovu poznal svého vládce. Navíc, důležité tři body značně přibližují Conteho celek vysněnému Scudettu.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3, pokud bude hrat ta sestava co je tu uvedena, a nebo giovinco misto nekoho v ni, tak je to bez sance pro domaci

Reagovat
smazaný uživatel

Nezaslouzene, tam se dalo hrat na plichtu, skoda pro domaci

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele