12. kolo
11.11.2012 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Turín FC - Bologna FC 1:0

Branka D'Ambrosia znamenala pro domácí FC Turín tři body, Bologna síť za zády brankáře Gilleta nerozvlnila ani jednou a nadále klesá tabulkou. Nyní jí patří až předposlední místo.

Opět tu máme zápas, který rozhodla jediná branka. A šťastnější mohou být hráči domácího celku, trenér Giampiero Ventura může slavit cenné tři body. Naopak Bologna se zmítá v dalších problémech, její největší slabinou je především ofenzivní část. Ani Diamanti s Gilardinem nedokázali proměnit její prokletí.

Domácí útočník Sansone se po centru ze strany málem dočkal první šance, obrana ale jeho snahu zastavila. O chvíli později Sansone centroval, v pokutovém území padl na trávník jeho kolega Bianchi a domácí chtěli penaltu. Sudí Gervasoni s tím ale nesouhlasil a nechal hru plynout.

Aktivita se dnes jasně ukazovala na kopačkách domácího celku, velkou šanci ke gólovému vyjádření měl třeba Rolando Bianchi, jehož ránu dokonce zastavilo břevno! V prvním poločase jsme se zkrátka gólu nedočkali. Do druhé půle už trenéři provedli pár změn a hře to jen prospělo.

Mohli jsme vidět třeba hereckou etudu Darmiana, který ale za své číslo obdržel pouze žlutou kartu. Přesto byla hra mnohem rychlejší a především přechod do útoku se stále zlepšoval. Na výsledku to bylo znát až po hodině hry, kdy domácí konečně protrhli gólový půst.

Nebyl to ale žádný z domácích ofenzivních zakončovatelů, nýbrž obránce Danilo D'Ambrosio. Ten si naskočil na Santanův centr a poslal domácí do vedení.

V tom jakoby se probudili i hosté, Diamantiho rána ale brankáře Gilleta neohromila. Pojišťující gól mohl přidat střídající Riccardo Meggiorini, v zakončení si ale nevedl právě nejlépe. Přesto si on i jeho spoluhráči odnášejí tři body, nutno říct, že po právu. Pokud chce Bologna zůstat mezi elitou italského fotbalu, bude muset zlepšit koncovku.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:5

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vanGomm

Tip X

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele