25. kolo
17.02.2013 15:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Tři body získává domácí Turín, Atalanta o gól prohrála

První poločas možná mnoho vzrušení nepřinesl, vše nám ale hráči obou týmů vynahradili v závěrečné fázi utkání. Hosté z Bergama sice utkání zdramatizovali, ale Valter Birsa se nakonec s remízou nespokojil a strhl vedení na stranu svého týmu.

Hned od úvodních minut se snažili domácí hráči potěšit své fanoušky a přitlačili svého soupeře. V první desetiminutovce se dvakrát snažil prosadit Rolando Bianchi, poprvé ale nepřekonal dobře reagujícího Consigliho, podruhé jej zastavil praporek pomezního rozhodčího.

Rychlý Alessio Cerci se snažil o první změnu skóre, Consigli byl ale opět na místě a dobrý reflexem zabránil gólu domácích. Brankář Orobici byl v ohrožení také o chvíli později, kdy se k hlavičce prodral obránce Salvatore Masiello, také nyní se ale vyznamenal. Stejně jako o pět minut později, když ho zaměstnal dnes velmi dobře hrající Cerci.

Před koncem první půle ale již gólu nezabránil. Dobře mířenou střelou jej totiž překonal nejaktivnější hráč domácího výběru - Alessio Cerci. Na jeho projektil byl už Consigli krátký a trenér Ventura mohl slavit.

Do druhé půle se podíval také mladý Marko Livaja, zapůjčený z milánského Interu, aby rozhýbal statický útok Atalanty. To se ale dlouho nedařilo, naopak útočili domácí hráči. Po Barretově ráně se dokonce ozvalo břevno, které zachránilo Atalantu od druhé branky.

Co víc, po faulu v pokutovém území se sudí Mauro Bergonzi rozhodl písknout ve prospěch hostí pokutový kop! K jeho exekuci se postavil zkušený zakončovatel Germán Denis a šok byl na světě - hůře hrající hosté se mohli radovat.

Fotbalová spravedlnost ale přece jen existuje a podívala se také do Turína. FC totiž nesložilo zbraně a natlačilo se před Consigliho bránu. Z toho rezultovala přihrávka Darmiana na nabíhajícího Valtera Birsu a po jeho ráně již Consigli kapituloval. K radosti domácích ochozů tak tři body zůstávají v Turíně, který se posouvá na jedenácté místo.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele