14. kolo
25.11.2012 15:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Turín FC - ACF Fiorentina 2:2

Domácí Turín sice dvakrát vedl, ale Fiorentina se stejně dočkala bodů. Vzhledem k její mírné pozici favorita to ale pravděpodobně bude zklamání.

Na Stadio Olimpico v Turíně se dnes body pouze dělily. Zejména ve druhém poločasu jsme se ale dočkali mnoha zajímavých akcí a jednoho dramatu na závěr. Fiorentina je díky bodu prozatím druhá, na svá utkání ale čekají hned dva její konkurenti. Turín je čtrnáctý.

Už po čtyřech minutách se řítil do šance italský dlouhán Luca Toni, jeho střela ale po Cuadradově centru mířila mimo domácí bránu. Hostům bez černohorského technika Jovetiče chyběla potřebná lehkost a Luca Toni na vše nestačil. Při náznaku šance se kolem Toniho seskupila stoperská dvojice Kamil Glik - Angelo Ogbonna a veterána odzbrojila.

Trhlinu do tohoto povedeného plánu zasadilo Glikovo zranění, po němž musel stoper Turína střídat. Změna v sestavě ale domácím vůbec nevadila - naopak se prosadili jako první. Alberto Santana, který zná Fiorentinu velmi dobře, našel v pokutovém území Alessia Cerciho a mladý útočník dostal míč za záda brankáře Viviana - 1:0.

Fialky inkasovaná branka ale nepoložila a o pouhou minutu málem srovnal Matias Fernandéz, jehož pokus jen těsně minul Gilletovu bránu. Chvíli poté musel střídat Luca Toni, kterého na hrotu Fiorentiny nahradil Haris Seferovič. V tu chvíli jakoby hosté vypadli z koncentrace, čehož málem využil nabíhající Mario Alberto Santana. Tváří v tvář brankáři Vivianovi ale neuspěl - hostující brankář vytáhl ze svého rukávu parádní zákrok.

Ve druhé půli byl Viviano opět v plné permanenci, Cerci si dělal nárok na druhou branku. Viviano ale opět skvěle zasáhl. Borja Valero prokázal své orientační a režisérské kvality, když našel hlavu nabíhajícího Gonzala. Ten se ale neprosadil. Hosté byli nadále aktivnějším celkem, když se dvakrát po sobě snažil o souvislou akci Manuel Pasqual. Nejprve centroval na volného Seferoviče, poté sám zakončoval. Ani jedna rána ale gólem neskončila.

Když to nešlo ofenzivním hráčům Fialek, musel pomoci obránce. Po faulu D'Ambrosia rozhodčí Damato zapískal pokutový kop, k jehož exekuci se postavil Gonzalo Rodriguéz a srovnal.

To ale zdaleka nebylo vše. Po deseti minutách na hřišti se totiž dostal k míči Valter Birsa a jeho střela z dálky nakonec skončila za zády brankáře Viviana!

Že vybírat střídající žolíky není vůbec těžké ukázal ale také trenér Montella. Deset minut před koncem utkání poslal na hřiště Mounira El Hamdaouiho, který jen o dvě minuty později srovnal. Posila z holandské Eredivisie střelou překonala obranu i s brankářem Gilletem a stanovila konečnou podobu výsledku.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
vanGomm

X.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele