31. kolo
07.04.2013 20:45 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Neapol bez problémů porazila Janov

Neapol si dnes s přehledem poradila s Janovem a po vítězství 2:0 si pojistila druhé místo před Milánem, který jen remizoval s Fiorentinou. Obě branky padly na Stadio San Paolo v první půlhodině, ve druhém poločase pak ještě Edinson Cavani neproměnil penaltu.

Zápas začal svižně, po minutě a půl už musel zasahovat De Sanctis, když ho z dálky prověřil Bertolacci. Zasahovat musel v úvodu také Frey, po obejití dvou obránců ho otestoval Goran Panděv. Na začátek dnešního zápasu nebude v dobrém vzpomínat Daniele Portanova, který si po srážce hlav musel na tu svou nasadit velkou bandáž.

Panděv vstoupil do zápasu hodně aktivně, v další šanci pálil z hranice šestnáctky vedle. Gólový moment si schoval až pro 18. minutu. Cavani makedonskému útočníkovi sklepl míč a Panděv s pomocí teče stopera Granqvista překonal bezmocného Freye. Neapol jasně diktovala tempo hry a po půlhodině zvýšila své vedení. Marek Hamšík rozjel protiútok, přihrál Dzemailimu a ten povedenou trefou překonal Freye. Francouzský brankář hostů se musel do poločasu ukázat ještě jednou - Hamšík ho po slalomu obranou nepřekonal.

Krátce po změně stran mohl zvyšovat už na 3:0 Cavani, který obešel Granqvista, ale Frey byl připraven a gólu zabránil. Janov se snažil na nepříznivý stav reagovat změnou rozestavení, Davide Ballardini poslal na hřiště Vargase, a tak Grifové hráli ve formaci 4-3-3. Příliš užitku to nicméně nepřineslo.

Juraj Kucka sice zkoušel své štěstí, ale De Sanctis jeho ránu vyrazil. Poté se slovenský reprezentant ukázal také před vlastní brankou, kde ve vápně zezadu fauloval Hamšíka, a Neapol kopala penaltu. Cavaniho však vychytal Frey a udržel skóre 2:0. Cavani mohl své selhání napravit o něco později, když mu úplně volnému posílal míč Hamšík, ale na poslední chvíli zakročil Antonelli. Sám na bránu pak na druhé straně běžel Immobile a přeskočil brankáře De Sanctise, upadl a vysloužil si žlutou kartu za filmování.

Dnes večer nebylo v Neapoli přáno Cavanimu. Uruguayský forvard po rohovém kopu dobře hlavičkoval, jenže další parádní zákrok vytáhl Frey. Tím však souboj Frey-Cavani nekončil. V závěrečných minutách Frey pomocí hrudě a ramena zlikvidoval i Cavaniho další pokus, tentokrát z voleje. Kdyby Janov v Neapoli neměl právě gólmana Freye, jistě by odjížděl s větším přídělem. Takto se musí před svým soupeřem sklonit po prohře 2:0.

Autor: Ondřej Holzman / football-italia.net

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
olis

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Sotuen

3:2

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele