32. kolo
15.04.2013 20:45 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Lazio nestačilo na Juve, dvakrát se trefil Arturo Vidal

Římané ve své aréně padli, o body je oloupili hosté z Turína. Biancocelesti neustáli nápor soupeře z první půle, za což mohly především dva zásahy chilského záložníka Artura Vidala. Díky jeho gólům si tak Stará dáma upevnila prvenství v tabulce, na druhou stranu Lazio bude o evropské poháry ještě muset bojovat.

Po remíze druhé Neapole udělala Stará dáma další velký krok k obhajobě mistrovského scudetta. Soupeřem přitom nebyl nikdo menší než římské Lazio. Tým trenéra Petkoviče nezažil právě nejlepší chvíle, protože se po utkání s Fenerbahce Istanbul muselo loučit s Evropskou ligou. Podobné výsledky ale trápily také Juventus, bianconeri totiž v Lize mistrů nestačili na mnichovský Bayern.

Negativní dojem z evropských pohárů chtěla obě mužstva napravit dnes večer v přímém souboji. Zatímco Juventusu cestu hodně usnadnila remizující Neapol, Lazio dotáhlo zlepšující se AS Řím. Do napínavého souboje poslali oba trenéři velmi dobrou skladbu záložní formace. Lazio se spoléhalo na schopnosti Candrevy, Hernanese nebo Kloseho, na straně Juve nechyběli Vučinič, Pogba, Pirlo nebo Vidal.

A právě chilskému záložníkovi přistál úsměv na tváři jako prvnímu, když se postavil k penaltovému kopu. Pronikajícího Mirka Vučiniče zastavil nedovoleným zákrokem Lorik Cana a sudí Giannoccaro neměl na výběr - pokutový kop pro Starou dámu proměnil Arturo Vidal a Antonio Conte mohl slavit poprvé.

Tempo hry sice po první brance opadlo, emoce ale nikoli. Hráči obou týmů byli motivováni k maximálnímu výkonu a sudí měl velké problémy udržet jejich zákroky v mezích plynulosti. Další střelu Artura Vidala zablokoval Ciani, na jeho třetí pokus již ale nikdo z obránců SS Lazia nezareagoval. Mirko Vučinič se snažil nahrávat na Claudia Marchisia, ale jeho pokus byl tečován k nohám Vidalovým, jenž využil svého postavení a chladnokrevně zakončil - 2:0.

Z následného otřesu se již biancocelesti do konce prvního poločasu nevzpamatovali. S akcí Marchisia měl přitom plné nohy práce vracející se Ciani. Do druhé půle se muselo ve hře Římanů něco změnit. A podle trenéra Vladimira Petkoviče to byl Libor Kozák. Český hrotový útočník přišel na hřiště do druhé půle s jasným cílem - rozhodit dobře fungující obranu Juventusu.

Gianluigi Buffon se za první poločas moc nezahřál, tak ho zkraje druhé půle vyzkoušel nigerijský mladík Onazi. Po Canově faulu na pronikajícího Pogbu se k míči dostal geniální Andrea Pirlo a jeho přímý volný kop nadělal Marchettimu velké starosti. Po jeho vyražení balonu před sebe mohla dokonce zakončovat trojice hráčů Staré dámy, Marchisio ale trestuhodně přestřelil. Do velké šance se dostal také Libor Kozák, ale jeho hlavička vypadala nebezpečněji, než jak tomu bylo doopravdy.

Lazio neskládalo bělostné zbraně a hrozilo například dvojicí Miroslav Klose - Ogenyi Onazi. Německý útočník sklepával míč na nabíhajícího spoluhráče, Nigerijec ve službách Lazia ale nemířil úplně přesně. Gólem neskončila ani spolupráce rychlíka Asamoaha s Mirkem Vučiničem, černohorský kapitán pálil vedle.

V závěru utkání Juventus jasně kontroloval hru i své tři body, přesto se ještě do jedné velké šance propracoval Libor Kozák. Ani on ale nedokázal mířit přesně a tak Lazio před vlastními fanoušky prohrává na úkor Juventusu. Turínský klub je první, Laziu se vzdaluje sen o pohárech.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0...........

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0-1

Reagovat
smazaný uživatel

X

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Pharrell

1:2

Reagovat
Sotuen

1:1

Reagovat
Pharrell

Bianconeri !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

http://videa.hu/videok/sport/lj-CHnYRvVuOaK2xYmt?start=0.711

Artuto Vidal, to je kat Římských velkoklubů, loni položil dvěma góly AS, letos to schytalo Lazio

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele