19. kolo
05.01.2013 20:45 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Lazio v dramatické koncovce zdolalo Cagliari!

I v chladném počasí se dá rozproudit atmosféra, kdy tryskají emoce a teplota v hledišti stoupá k bodu varu. To dnes předvedly týmy Lazia a Cagliari. A na Sardinii to bude pro mnohé velmi dlouhá cesta.

Umocněná také tím, jakým způsobem zůstaly všechny tři body na Stadio Olimpico. Cagliari totiž vzdorovalo favoritovi velmi dlouhou dobu a dokonce se díky brance Marca Saua dočkalo vedení. Stejně jako v první dnešním zápase, i nyní jsme byli svědky napínavých momentů a nejednoho vyloučení. Ale vše postupně.

Laziu se daří, to je známý fakt. Tým charismatického trenéra Petkoviče je ve skvělé formě, na níž má zásluhu mimo jiné znovuzrozený kanonýr Miroslav Klose. Dnes sice vyšel střelecky naprázdno, ale zastoupili jej jiní. Oproti tomu Cagliari se nedaří a před zápasem bylo na sedmnácté příčce. Dnešní den si bude ještě dlouho pamatovat mladíček Dario Del Fabro, který odehrál celý zápas. Sedmnáctiletý obránce je velkým příslibem sardinského celku.

Jako první zahrozili domácí Biancocelesti, Hernanesův volný přímý kop ale brankář Michele Agazzi zlikvidoval. Pozadu ale nezůstali ani hosté, Radja Nainggolan ani nadvakrát neusměrnil míč za Marchettiho záda. Svému brankáři pomohl obranným zákrokem André Dias. Lazio dále svého soupeře nepouštělo do výraznějších šancí a na bránu Agazziho se řítil jeden útok za druhým. Po Kloseho tečované ráně přispěchal se svou troškou do mlýna Senad Lulič.

Pět minut před koncem první půle našel Hernanes krásným pasem nabíhajícího Kloseho, který postupoval sám na Agazziho, ale jeho rána nakonec prostor mezi třemi tyčemi minula. Pět minut po změně stran se málem radovali opět domácí fanoušci, když Raduova hlavička skončila jen těsně vedle Agazziho brány.

Trochu překvapivě udeřilo na druhé straně. Skvělou práci odvedl Marco Sau a svou akci zakončil přesnou střelu - 0:1. Sotva ale Sau vystřídal, jako by s ním odešlo štěstí Pulgova týmu. Po nevýrazné střele Agazzi míč vyrazil na rohový kop, z něhož se míč dostal až ke Konkovi, který si se situací poradil výborně a srovnal.

V tento moment jakoby se hosté vytratili, podlomila se jim kolena a přišla jejich nešťastná chvíle. Začalo to žlutou kartou pro brankáře Agazziho za zdržování. Následně bylo ale vše o mnoho horší, protože Agazzi fauloval Kloseho ve vápně a následovala penalta. Navíc druhá žlutá pro gólmana Cagliari. Penaltu si vzal na starost Antonio Candreva a tvrdou ránu střídající brankář Avramov nechytil. Za protesty byl ještě vyloučen Andrea Cossu, ale to už běžel závěr utkání. V něm se již nic podstatného nestalo, a tak Lazio obrací zápas s Cagliari.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele