32. kolo
14.04.2013 15:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Luis Muriel převzal Di Nataleho taktovku

Udinese bez kapitána a střelce Antonia Di Nataleho? Parma byla favoritem. Nicméně, Di Nataleho taktovku převzal mladík Luis Muriel a dvěma brankami pomohl svému týmu k jasné výhře 3:0. Zebrám tak chybí jen tři body na pohárové příčky.

Za svůj náskok vděčí Udinese především jednomu hráči - Di Nataleho povinnosti střelce bezvadně přebral Luis Muriel, který zlobil obranu Ducali již od úvodních minut. Na svůj gól si ale musel chvíli počkat, aktivita byla zpočátku na kopačkách Parmy a hlavičkách útočníka Amauriho. Bývalý hráč Juventusu ale nedokázal ani nadvakrát překonat brankáře Brkiče.

A pak již přišla první velká příležitost Muriela - po akci rychlého Piotra Ziolińskiho se míč dostal na levou stranu pokutového území, kde se v náběhu ocitl Muriel a míč zakroutil přesně za záda marně se natahujícího Antonia Miranteho - 1:0 pro hosty z Udinese.

Mladý polský zázrak jménem Zieliński připravil pro spoluhráče také další šanci, tentokrát si vybral Dušana Bastu. Srbský obránce ale minul tyč Miranteho brány. Kromě střely Biabianyho a zakončení Amauriho se ale Parma k ničemu výraznějšímu nedostala. Nasimulovat penaltu se pokoušel Kolumbijec Muriel, ale sudí Merchiori neměl pro jeho herecké nadání většího pochopení.

A tak to Luis Muriel musel zkusit jinak - od Gabriela Silvy přes Dušana Bastu se míč dostal až k volným nohám kolumbijského útočníka a ten překonal Miranteho podruhé. Do šaten tak odcházeli jednoznačně spokojenější svěřenci Francesca Guidolina.

Trenér Roberto Donadoni se rozhodl posílit útok a obránce Fabiana Santacroceho nahradil Ishak Belfodil. Když se ducali nadechovali k náporu, vaz jim zlomil třetí gól soupeře. Luis Muriel prošel do vápna a nahrál na volnějšího spoluhráče Zielińskiho, kterého ještě Mirante vychytal. Na dorážku dalšího mladíka Roberta Pereyry již nárok neměl - 3:0.

Luis Muriel zkoušel zkompletovat hattrick, ale Mirante se znovu zaskočit nenechal. Práci měl také Željko Brkić, kterého pořádně protáhl naskakující Amauri. Do zajímavé palebné příležitosti se dostal Dušan Basta, ale nastřelil jen spoluhráče. V posledních momentech hry mohli Donadoniho svěřenci kosmeticky upravit výsledek, ale kop přes hlavu z dílny Amauriho nenašel cestu do sítě. Udinese se díky třem bodům ze stadionu Ennia Tardiniho odstává na osmou příčku, Parma je zatím jedenáctá.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
vanGomm

Tip HX.

Reagovat
smazaný uživatel

2:0.............

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/xz09aj_parma-vs-udinese-0-3-match-highlights_sport?start=1#.UXD6KaKU3M0

Luis Muriel....další mladá jihoamerická superhvězda, ale Juventus??? No radši bych ho vyměnil do Tottenhamu za Adebayora, tam by mu to sedělo...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele