8. kolo
21.10.2012 15:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Parma FC - UC Sampdoria 2:1

Tři body na domácím hřišti získali fotbalisté Parmy. Ti doma porazili Sampdorii 2:1, ale hodně jim k tomu dopomohlo vyloučení brankáře Romera, po kterém následovala penalta. Amauri jí proměnil a navrch přidal ještě jeden zásah. Hosté už stačili pouze korigovat, rovněž z penalty se trefil Eder.

Klíčový moment celého utkání tedy nastal ve 34. minutě, do té doby se na hřišti neudálo nic podstatného. Právě v tento okamžik ale fauloval ve vlastním vápně brankář Sergio Romero a byl vyloučen. Mimoto následovala i penalta, kterou bezpečně proměnil útočník Amauri - 1:0 pro Parmu.

Druhý zásah do sítě oslabeného soupeře přidala Parma ve druhém poločase. Parolo odcentroval na bližší tyč a odtud dopravil hlavou míč do sítě Amauri, pro kterého to byla zároveň druhá branka v utkání - 2:0 pro Parmu. Za dalších pět minut mohla Sampdoria utkání zdramatizovat, po dobrém centru mohl udeřit Costa, ale sám celou šanci nečekal a podle toho také vše dopadlo.

Na druhé straně byl při chuti autor dvou branek Amauri, jeho další ránu zablokoval jeden z obránců. Devět minut před koncem zápasu nakonec došlo ke snížení. Tentokráte fauloval ve vlastním vápně brankář Mirante a nařízenou penaltu proměnil Eder - 2:1. Gialoblu závěrečný nápor nedovolili, ba naopak sami kontrolovali hru a mohli přidat další branky. Pabona vychytal Berni, stejně jako Ninise. Drama nepřinesl ani čtyřminutový nastavený čas, Parma vedení uhájila a připisuje si tři body.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Taky to vidim na remízu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele