15. kolo
01.12.2012 20:45 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Turínské derby vyhrál domácí Juventus!

Účastník Ligy mistrů porazil nováčka Serie A jasným rozdílem. Stará dáma ovládla městské derby, dvěma góly k tomu přispěl zejména Claudio Marchisio. Na jeho úspěch navázal Sebastian Giovinco.

První půle sice branku nepřinesla, druhá nám ale dění zcela vynahradila. Ve druhých pětačtyřiceti minutách padly tři branky, o všechny se postarali hráči domácího Juventusu. Brankář Buffon naproti tomu udržel čisté konto a pomohl tím Staré dámě k cenným třem bodům.

Derby della Mole se uskutečnilo v Serii A poprvé od roku 2009 a není tedy divu, že na Juventus Stadium se zaměřovaly mnohé pohledy. Juventus cítil povinnost vyhrát, která narostla zvláště po jeho prohře s Milánem. Náskok na čele tabulky neúprosně klesal a druhá Neapol se na Bianconeri již dotahovala. Částečný oddych pro tým trenéra Conteho znamenají tři body z dnešního večera.

Po opatrném úvodu se do první šance dostali hostující hráči. Riccardo Meggiorini se dostal až za obranu domácích, ale míč napálil jen těsně vedle Buffonovy brány! Po půlhodině hry mohlo udeřit na druhé straně, o střelu se pokusil Francouz Paul Pogba a jeho projektil brankář Gillet zkrotil až s pomocí svých obránců.

Belgický brankář byl povolán do pohotovosti také o chvíli později, kdy jeho tělo protáhl opět Pogba. Také tentokrát ale vyšel ze souboje úspěšněji Gillet. Deset minut před koncem první půle přišla zásadní situace pro celý vývoj zápasu. Po ostrém faulu byl totiž pod sprchy poslán hostující Kamil Glik a Juventus hrál přesilovku.

Štěstěna odvracela od Turína svou tvář stále častěji. Basha dokonce zasáhl míč rukou a domácí dostali šanci na pokutový kop. K jeho zahrávání se postavil Andrea Pirlo. Italský mozek a mistr rozehrávky ale dnes večer minul a napálil míč vysoko nad bránu!

Čtyři minuty po změně stran jsme se mohli dočkat prvního gólu, také nyní ale hráči Juventusu nedokázali přesně zamířit. Vučiničův centr ale poslal mimo Gilletovu bránu Paul Pogba. Gól však visel ve vzduchu. Z přání na realitu jej proměnil až Claudio Marchisio, který si naběhl na centr z kopačky šikuly Giovinca a hlavou poslal svůj tým do vedení.

Náskok domácí zdvojnásobili o deset minut později. V blízkosti pokutového území si s míčem pohrál Sebastian Giovinco a zakroutil jej přesně za Gilletova záda - 2:0.

Gillet ale přesto odváděl prvotřídní práci. Nejprve odvrátil šanci Pogby, poté osamocen zlikvidoval šanci Bendtnera. Kapituloval až o chvíli později. Matriho centr si hrudí zpracoval Mirko Vučinič, přiklepl míč nabíhajícímu Marchisiovi a hbitý záložník se již postaral o zbytek. Stará dáma vyhrála městské derby nad FC Turín o tři branky a je stále první. Turín se propadá na čtrnácté místo.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Forza Juve

Reagovat
smazaný uživatel

Forza Juve

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

FORZA JUVE !!!

MERDA TORO

Reagovat
mato Kreator

Juve 3:0FCTotino

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/xvjbou_juventus-3-0-torino_sport#.UMWT3eTxkSc

Ještě by mohl Juventus vyhrát Ligu mistrů a můžou o nich napsat knížku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele